Erdoğan'dan AB'ye Çok Sert Sözler!

Erdoğan'dan AB'ye Çok Sert Sözler!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve AB İçin Ortak Gelecek" İstanbul Konferansı'nda konuştu. Erdoğan, Avrupa'ya sitem dolu bir şekilde net mesajlar verdi. 

Gezi olayları için ise, çevre hassasiyeti olan kardeşlerime sesleniyorum diyen Başbakan "Eğer çevrecilikte ortaklık yapacaksanız, gelin bu Başbakanınız ile yapın." diyerek eylemcilere hitap etti

ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI

Bilindiği gibi Türkiye'nin AB'ye ilk başvurusu 1959 yılına kadar gidiyor. İlk anlaşma 1963'te imzalandı.

Neden Türkiye bunca kazanımına rağmen AB tarafından haksız engellemelerle karşı karşıya? Sıra bize gelince neden yeni kriteler inşa ediliyor. Bu konular bu konferansta tartışılacak. Üyeliğimizi yokuşa sürüklen AB samimiyet testiyle karşı karşıya. Açık söylüyorum AB, Türkiye'ye verdiği sözleri unutmaktan vazgeçmeli. Türkiye kapıda bekletilecek bir ülke değil. Avrupa'yı, Avrupa yapan değerlerin kökleri bizim sınırlarımız içerisinde yer alıyor.

Türkiye'ye sırtını dönen Avrupa kendi değerlerine de sırtını dönüyor.

Müzakerelerin başlamasının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen 13 fasıl açıldı. ;33 fasıldan 32'sinde ilerleme sağlandığı itiraf ediliyor. Sadece siyasi ve ideolojik sebeplerle 16 fasıl açılmıyor. Türkiye'ye karşı uygulanan vize rejimi bizden çok Avrupa'ya zarar verir hale geldi.

"HERKES GİTTİ BEN KALDIM"

O zamanlar biz liderler zirvesine çağırılıyorduk. Sonra Fransa’da değişiklik oldu. Sarkozy göreve gelince müzakereci veya aday ülkeler liderler zirvesine katılamaz oldu. Şimdi Sarkozy gitti. O dönemdeki devlet başkanlarından da kimse kalmadı. O 15’ten kimse kalmadı. Hepsi hemen hemen değişti. Şu anda bu süreci takip eden bir ben kaldım. Vize muafiyet görüşmelerinin vizelerin tamamen kaldırıldığı bir süreçle sonuçlanmasını temenni ediyorum.

AVRUPA BİRLİĞİ'NE SİTEM

AB, ahde vefaya dayanır, nerede ahde vefa? Avrupa'da ahde vefa yok.  Gerçekler Türkiye'ye neden açıklanmıyor? 

Görüşme sürecinin vizelerin tamamen kaldırılmasıyla neticelenmesini temenni ediyorum. Bundan sonra sürecin tek tartaflı devam etmesi mümkün değil, halkımızın inancı sarsılmış durumda. AB'nin tam üyelik sürecinde somut bir adım ortaya koyması gerekiyor. 

Çalışmalarımızı yarın AB üyesi olacak gibi yürütüyoruz. Türkiye birkaç düzenleme haricinde artık AB'ye girmeye hazırdır. 12 ayda 15 fasıl açabilecek durumdayız.

AB'DE ETNİK KÖKEN AYRIMCILIĞI YAPANLAR VAR"

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin koyduğu engel nedeniyle 23 ve 24. fasıllar açılamadı. Sadece Türkiye'ye yönelik olarak fasıllarda açılış yapılabilir ama kapanış yapılamaz ilkesi geldi. Bugün Türkiye AB standartlarına en yakın olduğu noktadadır.

Bugün AB üyesi ülkelerde etnik köken ayrımcılığı yapanlar var. İnsafsızca öldürülen 8 vatandaşımızı neden Türk medyası takip edemedi?

Ülkemizdeki birçok engellemelere rağmen biz yargı paketlerini çıkardık.

TAKSİM GEZİ PARKI OLAYLARI

Son günlerde Taksim Gezi Parkı düzenlemesi bahanesiyle yaşanan olaylar, hiç kimseyi yanlış düşüncelere, tereddütlere sürüklemesin. Çünkü burada korkunç bir dezenformasyon var. Sosyal medyanın korkunç yalan kampanyaları var. Bunların hepsi tespitle elimdedir. Hepsini biliyoruz. Bizim demokratik talepler konusunda hiçbir sıkıntımız, hiçbir çekincemiz yoktur

"ÇEVRECİ ORTAKLIĞI BAŞBAKANINIZ İLE YAPIN"

Çevre hassasiyeti olan kardeşlerime sesleniyorum. Eğer çevrecilikte ortaklık yapacaksanız, gelin bu Başbakanınız ile yapın Niye çevre için yaptıklarımız konuşulmuyor? 

Koç Üniversitesi orman alanına yapılmıştır. Onlarla savaş verdim, onbinlerce ağaç söküldü. 

Taksim Gezi Parkı olaylarında olanların bir kısmı çözüm sürecini bu işin içine katmanın gayreti içine giriyorlar. Onlar da çözüm sürecine karşı

BAŞKA ÜLKELERDE YAŞANAN OLAYLARA GÖNDERME

Bize ders vermeye kalkanlar Wall Street olaylarını nereye koyacaklar?  Almanya'da da Yunanistan'da da bu tür olaylar yaşandı. Onlara tepki ne oldu? Bizim karşı olduğumuz şiddettir, terördür, vandallıktır. Demokratik taleplerle karşımıza çıkan canım feda.

AKM'nin yerine dev bir opera binası yapacağız.  Kararı seçim öncesi verdik, halk da destek verdi. 

"BİZ ŞU ANDA YÜZDE 100'ÜN PARTİSİYİZ"

Şunu herkes bilsin ki milli iradeye yönelik hiçbir saldırıya hangi kılıf altında olursa olsun, kim tarafından beslenirse beslensin, asla boyun eğmeyiz. Biz, toplumsal hadiseleri okuruz, analiz ederiz, objektif biçimde de değerlendiririz. Bizi bugünlere taşıyan, bizi her iki kişiden birinin oyuna mazhar eden de bu kucaklayıcı tavrımızdır. Şunu da söyleyeyim. Yüzde 50 bize oy verdi, biz yüzde 50'nin partisi değiliz. Biz şu anda yüzde 100'ün partisi olarak ülkeye hizmet veriyoruz

YABANCI GAZETELERDE YAYINLANAN İLANLAR

Yabancı dostlarımızdan, özellikle de yabancı medyadan Türkiye'de yaşananları lütfen ideolojik bir yaklaşımla ele almamalarını ve sipariş üzerine ilanlar yayınlamamalarını kendilerine de hatırlatırım. Gazetelere, uluslararası medyaya parayı basmak suretiyle ilan verenler, oralarda Türkiye'nin güçlenmesini, Türkiye'nin bu hale gelmesini hazmedemeyenlerin çıkarmış olduğu ilanların kaynaklarını da biliyoruz. Bunu da özellikle hatırlatmak istiyorum. Bu, Türkiye'nin güçlenmesinden, Türkiye'nin bir güç devşirmesinden rahatsız olanların aslında attığı bir adımdır.

"FAİZ LOBİSİ DEĞİL HALKIN DEDİĞİ OLACAK"

Bu, yine Türkiye'deki faiz lobisinin iktidarımıza yönelik attığı adımdır. Faiz lobisi de fazla heveslenmesin, onlar da kusura bakmasınlar hedeflerine ulaşamayacaklar. Bu halkın dediği neyse o olacak. Bu milletin dediği olacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.