Erdoğan:biz Pazara Kadar Değil, Mezara Kadar, Mahşere Kadar Biriz, Beraberiz

Erdoğan:biz Pazara Kadar Değil, Mezara Kadar, Mahşere Kadar Biriz, Beraberiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakırlılara "Kardeşlik şehri Diyarbakır biz kardeşiz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakırlılara "Kardeşlik şehri Diyarbakır biz kardeşiz. Ezelden kardeşiz, ebede kadar kardeşiz. Biz sadece yol arkadaşı değil, kader arkadaşıyız. Biz pazara kadar değil mezara kadar, mahşere kadar biriz, beraberiz. Biz aynı toprakların, aynı medeniyetin mensuplarıyız." dedi.

Diyarbakır'da Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, 2005 yılında Diyarbakır’da söylemiş olduğu sözleri hatırlatıp, "Sizin meseleniz bizim meselemizdir' dedim. Allah’a hamdolsun, o günden beri sözümüzün arkasındayız ve takipçisiyiz. Bizi tehdit ettiler, vazgeçmedik. Engeller çıkardılar, aştık. Zorluklar çıkardılar, yılmadık. Partimizi kapatmak istediler, kışkırtmalar yaptılar, tuzak kurdular, sabotajlar yaptılar ama biz tek bir geri adım bile atmadık. Bizi yalnız bıraktılar, bize destek olmadılar, çözüme yanaşmadılar ama biz tek başımıza bu yolda ilerledik. Biz bu işi çözeceğiz dedik. Biz kardeşliğimizi perçinleyeceğiz dedik. Ezelden beri nasıl kardeşsek ebediyen kardeş kalacağız dedik. Baldıran zehri içmek gerekiyorsa içeceğiz dedik. Türk de benim kardeşim Kürt de benim kardeşim. Lazı da Abazası da Romanı da Boşnağı da benim kardeşim. Bu yolda serden geçmek gerekiyorsa geçeceğiz dedik. Bu kardeşliği, kader ortaklığını her ne pahasına olursa olsun muhafaza edeceğiz dedik. Biz annelerin, babaların gözyaşını dindirmeye gençlerin ölümüne son vermeye ahdettik. İnkar politikalarına, ret politikalarına, asimilasyon politikalarına son verdik." diye devam etti.

YENİ TÜRKİYE'Yİ HERKESLE BİRLİKTE İNŞA EDİYORUZ

23 Nisan 1920 ruhuyla yeni bir Türkiye inşa ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Yeni Türkiye’yi bu ülkedeki herkesle birlikte inşa ediyoruz. Her etnik unsurla, ehr inanç unsuruyla, her mezheple birlikte inşa ediyoruz. 1920’de TBMM’de Kürt, Türk, Arap, Laz, Gürcü, Çerkes, Boşnak nasıl bir ve beraber olduysa, İstiklal savaşını nasıl birlikte verdilerse, Cumhuriyeti nasıl birlikte kurdularsa yeni Türkiye’yi de o ruh, o öz ve kardeşlik ruhuyla yeniden ayağa kaldırıyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.