Erdoğan: Yolumuzu Kesmek İsteyenlere Prim Vermeyeceğiz

Erdoğan: Yolumuzu Kesmek İsteyenlere Prim Vermeyeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hedeflerinin Türkiye’nin bugün ki gücünün çok çok fevkinde bir Türkiye olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hedeflerinin Türkiye’nin bugün ki gücünün çok çok fevkinde bir Türkiye olduğunu söyledi. Erdoğan, “Onun için 2023 bizim için çok anlamlı bir yıl olacak. Dünyanın ilk 10’unu içindeki Türkiye’yi hedefliyoruz. Üzerimize gelenler olabilir, yolumuzu kesmek isteyenler olabilir ama asla inşallah bu yol kesmek isteyenlere prim vermeyeceğiz.” dedi.

AK Parti’nin kuruluşunun 12. yıldönümü dolayısıyla parti genel merkezinde bir resepsiyon verildi. Resepsiyona başta Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Yardımcıları, parti yönetimi, milletvekilleri ve partililer katıldı. Görüntü alınmasına izin verilmeyen resepsiyona gerek yazılı gerek görsel medya temsilcilerinin büyük ilgisi dikkat çekti. Genel Başkan Erdoğan’ın gelişi ile başlayan resepsiyonda AK Parti’nin kuruluşundan bugüne 12 yıllık hizmetlerini içeren bir sunum yapıldı. Filmin ardından Erdoğan, partililere hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Erdoğan, 12 yaşını dolduran AK Parti’nin böyle bir yıldönümü kutlamasını gerçekleştirmek istediklerini belirterek, Mısır’daki gelişmelerden dolayı programa müzik gibi bir zenginlik katmadıklarını söyledi. Erdoğan, gerek Mısır’da gerek Suriye’de, dünyanın değişik yerlerinde ve Türkiye’deki şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Parti için hazırlanan filmin özetin özeti olduğunu aktaran Erdoğan, “Bu AK Parti’nin aslında 10 buçuk yıllık hizmet sunumu değil. Zaten bunu 10 dakikaya sığdırmakta mümkün değil. Fakat bunlarla adeta sinir uçlarına dokunduk. Sinir uçlarına dokunmak suretiyle ulaşımda, eğitimde, sağlıkta bazı sinyaller verilsin istedik. Anlatacak çok şey var, zaten bunları sizler bizzat yaşıyorsunuz, illerinizi dolaşırken görüyorsunuz. Bunlar bizim için yeterli mi? Değil. Yapacağımız çok şeyler var. Çünkü bizim hedefimiz çok güçlü bir Türkiye. Bugün ki gücünün çok çok fevkinde bir Türkiye. Onun için 2023 bizim için çok anlamlı bir yıl olacak. Dünyanın ilk 10’unu içindeki Türkiye’yi hedefliyoruz. Üzerimize gelenler olabilir, yolumuzu kesmek isteyenler olabilir ama asla inşallah bu yol kesmek isteyenlere prim vermeyeceğiz.” diye konuştu.

"AK PARTİ'NİN İLKELERİ ARASINDA 'BEN' YOK 'BİZ' VAR"

Hep birlikte el ele vermek suretiyle 2014-2015 seçimlerinde, halkın teveccühüne nasıl mazhar olduklarını bir kez daha göreceklerini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: “Onun için Mart çok önemli. Mart ayına kadar bir taraftan hizmetlerimiz devam ederken, bir taraftan da sandıklara tam hakim olmak üzere inşallah sandıkları AK Parti’nin başarısıyla kapatalım. Asla ‘ben’ yok, ‘biz’ var. ‘Ben’ bize yakışmaz. AK Parti’nin ilkeleri arasında ‘ben’ yok, ‘biz’ var. Liyakat bizim esasımız olacak, ona göre hareket edilecek. Yerel yönetim anlayışı AK Parti’nin mesleğidir. Bu konuda bizimle kimse yarışamaz. Ülkemizin güzelleşmesini istiyorsak bu işin ustası AK Parti. Bunu şuana kadar büyükşehir, ilçe, belde belediyelerimiz yaklaşık bin 750 belediyesiyle zaten ispatlamış olan bir partiyiz. 30 şehir büyükşehir belediyesi oldu. Bu 30 büyükşehir belediyesi bir başka güzel olma fırsatı yakalayacak. Çünkü büyükşehirlere hizmet vermek normal bir vilayete hizmet vermeye benzemez. Normal vilayet şuan ki yapıya göre adeta bir ilçe belediyesi gibidir. Ama büyükşehir belediyesi dediğimiz zaman işte köyler mahalle olacak ve büyükşehir alt yapısı ile üst yapısı ile hizmet götürecek. Şuan 30 vilayet ne demek biliyorsunuz? Yaklaşık yüzde 76 seçmek demek. Onun için yapacağımız çalışma inanıyorum ki Türkiye’nin değişimini çok farklı bir şekilde 2014-215’e taşıyacaktır.”

"BAŞBAKAN VE PARTİLİLERDEN 'BERABER YÜRÜDÜK YAĞAN YAĞMURDA'"

Konuşmasının sonunda ‘Durmak yok yola devam” diyen Başbakan Erdoğan, “Birileri bizim şarkımızı hazmedemiyor ama ben şarkımızı bir kez daha söylemek durumundayım.” ifadelerini kullanarak, ‘Beraber yürüdük yağan yağmurda' şarkısını partililerle seslendirdi.

"DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA"

Erdoğan, resepsiyonda kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyenlerle fotoğraf çektirdi. Basın mensuplarının demokratik paket ile ilgili sorularına ise Erdoğan kısaca, “Önümüzdeki hafta arkadaşlarımızla soru cevaplı bir toplantı yapacağız ve sonra açıklayacağız.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.