Erdoğan ve Merkel'den gurbetçilere müjde

Erdoğan ve Merkel'den gurbetçilere müjde

Başbakan Erdoğan ve Alman mevkidaşı Merkel ile ortak basın toplantısı düzenliyor...

Başbakan Erdoğan ve Alamna mevkidaşı Merkel ile ortak basın toplantısında konuşuyor... Alman şansölyesi Merkel çifte vatandaşlığı kabul ettiklerini söylerken Erdoğan da cumhurbaşkanlığı seçiminde gurbetçi vatandaşlarımızın Almanya'da oy kullanacakları müjdesini verdi..

İşte o konuşmalar:

Merkel: Türkiye'nin AB üyeliğini ucu açık görüyoruz. 22. fasılın açılmasını önemli görüyoruz. 23-24. fasılın açılmasını da bekliyoruz.

"ÇİFTE VATANDAŞLIĞI KABUL EDİYORUZ"

Türkiye'deki seçimleri konuştuk. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için burdaki Türklerin Almanya'da oy kullanmalarını temin edeceğiz. Almanya'da yaşayan ve Alman vatandaşlığı olan veya çifte vatandaşlığı olanlara ben onların şansölyesi olarak kendinmi hissediyorum.

"SURİYE KONUSUNDA TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜRLER"

Koalisyon anlaşması için konuştuk. Burda yaşayan gençlerin opsiyon kullanması gerekmeyecek. Çifte vatandaşlığını kabul ediyoruz.

Suriye konusunu konuştuk. Türkiye'nin 700 bin Suriyeli'ye bakması çok önemli. Takdire şayan. Suriye'deki durumun kabul edilemez olduğunu. Uluslararası alanda bu adımların atılması gerektiğini söyledik. Cenevre'de istenilen sonuç alınamamıştır.

İran, Çin, Rusya'nın durumunu konuştuk. Her iki ülke arasındaki insanlar arasında büyük bağlar bulunmaktadır. Sayın Başbakan ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum.

Erdoğan: Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Hükümet kurulduktan sonra bizi davet etmeleri çok önemli. Hükümetlerine başarılar diliyorum. Bu dönemde de ilişkilerimizin daha da iyi olacağına inanıyorum.

TÜRKİYE'YE DAVET EDİYORUM

Bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunduk. Suriye konusunu konuştuk. Son dönemde ikili ilişkilerimizde iyi bir ivme kazandı. Sayın Merkel'e şu geçirdiği kaza sonrası iyleşmesinin ardından Türkiye'ye davet ediyorum.

"GURTBETÇİLER OYLARINI ALMANYA'DA KULLANACAK"

Gerçi sayın Cumhurbaşkanın Nisan ayında ziyareti var. Federal parlemontadoa 11 Türk kökenli vekilin olmasını çok önemsiyorum. Göç'ten sorumlu bakanlığa Türk kökenli birisinin atanması çok önemli. Ben de şansölyeye teşekkür ederim.

En önemli konu vatandaşlarımızın oylarını burada kullanılmasıydı. Onu da çözdük. Buradaki oy kullanma yerleri hazırlandı. 7 ayrı yerde oy kullanacaklar.

Burdaki memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Opsiyon anlaşmasıyla vatandaşlarımızın sıkıntıları çözüldü. Burda bir gerçeği söylemek istiyorum. İlişkilerimiz o kadar ilerledi ki; bizim burda yaşananlar Almanya'da Almanya'da yaşananlar bizi ilgilendirir.

2002'den beri hep trendi artan bir parti olduk. Avrupa'da en büyük Türk topluluğunu barındıran Almanya'da entegrasyon süreci tamamlanmıştır.

"TERÖR KONUSUNDA ORTAK ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

Gerek Alman milli takımında gerek liglerde birçok Türk oyuncunun oynaması da çok önemlidir.

Terör konusunda ortak çalışmalara imza attık. Almanya Türkiye'nin en büyük ticaret ortağıdır. 2013 sonu ticaret hacmimiz 36 milyar dolara ulaşacak. Bu ticaret hacmimiz daha da artacaktır.

Yatırımlarımız daha da artacak. Bunun yanında Alman müteşebbislerini de Türkiye'ye bekliyoruz.

Türk-Alman üniversitesi var. Bunun ne kadar önemli bir adım olduğunu görüyoruz.

BLOKLANAN FASILALARI DA AÇACAĞIZ

AB konusunda verdikleri destekten doalyı teşekkür ediyorum. Patriotlar konusunda da verdikleri destek için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Güney Kıbrıs'ın bloke ettiği fasılalar var. Onları da acaçağız. Sayın Merkel'in desteklerini bekliyoruz.

Almanya'nın bu destekleyici tutumunun devam etmesini istiyoruz. Son kez sayın şansölyeye teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.