Erdoğan: Uzaktakiler gelsin Türkiye'de siyaset yapsın

Erdoğan: Uzaktakiler gelsin Türkiye'de siyaset yapsın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Berlin şehrinde Avrupa'daki Türklere seslendi. Konuşmasına bir yerlere mesaj vermek gerektiğini söyleyerek başlayan Erdoğan, Almanya'daki Türkler'den ülkelerinden gurur duymalarını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Berlin şehrinde Avrupa'daki Türklere sesleniyor. Konuşmasına Alman Şansölyesi Merkel'in Türklere selamını ileterek başlayan Erdoğan, Avrupalı Türklere "Türkiye emin ellerde" mesajı verdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- Türkiye engelleri aşarak, barikatları aşarak, zincirleri prangalarını söküp atarak, 2023'e doğru kararlı şekilde yükselmeyi sürdürüyor. Kardeşlerim gözünüz asla arkada kalmasın. Şu iki şeyle göğsünüzü gere gere gurur duymanızı sizden özellikle istiyorum: Dünyanın en büyük ülkelerinden birinde dost Almanya'da çalışıyor ve yaşıyor olmanızdan gurur duymanızı istiyorum. aynı şekilde Dünyanın en büyük ülkelerinden birinin Türk milletinin bir mensubu olduğunuz için dininizden, milletinizden, bayrağınızdan, ülkenizden gurur duymanızı istiyorum sizden.

- Bugün dedelerinizin babalarınızın bıraktığı bir Türkiye'den çok farklı bir Türkiye var, ekonomisiyle büyük, demokrasisiyle örnek, dış politikasıyla aktif bir ülke var. 

- Biz buraya gelmeden önce Ocak ihracat rakamları açıklandı. Ellerini ovuşturanlar var ya, şimdi Berlin'den onlara sesleniyorum, Türkiye'nin 2014 yılına ihracatta tüm zamanların (evet) aylık rekoruyla giriyor. Ocak ayında yüzde on artarak on iki milyar dolar oldu. bu aylık. göreve geldiğimizde yıllık ihracatımız ne kadardı biliyor musunuz? yıllık 36 milyar dolar. şimi? ayda 12 milyar dolar. nereden nereye..

- Şu an ihracatımızın ulaşmadı ülke yok. Dedik ya fellik fellik dolaşacağız, dünyanın her yerine ulaşacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin ihracatçıları, iş adamları gittikleri her yerde büyük itibar görüyorlar, TC pasaportu gittiği her yerde büyük itibar görüyor.

- 2013 yılının ilk dokuz ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüme kaydetti. Birçok ülkenin ekonomisi çökerken bir kısmı sıfırın altına inerken bizim ülkemizde OECD raporlarına göre ilk 5'te yer aldık. ekonominin küçüldüğünü söyleyenler ilk önce bunu görmek zorundalar. Ama görmek istemiyorlar. İşlerine gelse de gelmese de biz hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Şunu unutmayın üzümü yenen ağaç taşlanır. Biz küllerinden ayağa kalkan bir milletiz.

BERLİN'DEN BİR YERLERE BAZI SİNYALLER VERMELİYİZ

- 79 yılda 230 milyar dolara ulaşmışız ve biz 230 milyar dolardandevralmışız, 10 yıl içinde 800 milyar dolara ulaştırmışız.

- Bu akşam Berlin başka. Berlin'den bir yerlere bazı sinyalleri vermemiz lazım.

- Nedir o? birileri ahkam kesiyor. efendim Türkiye'de yolsuzluk varmış diyorlar. Bizim en güçlü olduğumuz yerimiz burası. Yahu yolsuzluğun olduğu bir ülkede soruyorum Allah aşkına 230 milyar dolar lık milli geliri 10 yılda 800 milyar dolara nasıl çıkaracaksın? 

- Yolsuzluğun olduğu bir ülkede 79 senede 6800 km bölünmüş yol yapacaksın biz 10 sene içinde bunun üzerine 17 bin 100 km bölünmüş yol ilave edeceğiz. nasıl oluyor bu iş nasıl oluyor? yolsuzluğun oolduğu bir ülkede siz bu yatırımları yapablir misiniz?

- Fakat dert başka. Üniversiteyi bitirdik, bizim üniversiteli kardeşim ne kadar burs alıyordu? 45 liracık. Şimdi beslenme yardımını yapıyoruz ve son rakamla 500 liraya çıktı. Burs olarak verilen var kredi olarak verilen var. Kim müracaat ederse etsin ya burs ya kredi alıyor. Bizden önce yoktu bu. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunu yapabilir misiniz?

- Okullarda yavrularımıza kitaplarını ücretsiz olarak veriyoruz. geldiğimizden bu yana hep böyle. Bütün bu adımların yanında attığımız önemli bir adım daha var. nedir o? sağlık. Artık hastanesi olmayan ilimiz kalmadığı gibi ilçelermizde şimdi hastane yapmak suretiyle devam ediyoıruz. hastalarımız, anneler kızakların çekilmesi suretiyle hastaneye yetiştiriliyordu. şimdi kızaklı ambulanslarla eve gidiyor alıyoruz ya da doğuma bir hafta kala Sağlık Bakanlığı'nın misaifir olabilirsin şehirde diyoruz ya da gidip evinden alıyoruz.

- 17 tane ambulans helikopter, 4 tane de evet jet ambulans bunlarla yine tüm ülkeye hizmet veriyoruz. şehirlerarası hizmetler uluslararası hizmetler hepsini bunlarla yapıyoruz. yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunu yapabilir misiniz?

- Hastanede kuyruğa giriyorduk. tedavi için teşhis için doktor bulmaya hak getire... doktor bulunda 6-7 ay sonrasına randevu veriyorlardı.

- Hatırlarsınız ilacımızı alamıyorduk ilacımızı, doktor efendi 5 tane ilaç yazar, gidersin SSK'nın eczanesine, 5 ilacın 3'ü var ikisi yok, ikisi var üçü yok... 

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

- Malum şu anda ana muhalefetin bir genel müdürü var. bu genel müdür bir zamanlar SSK'nın Genel Müdürü'ydü. SSK'nın Genel Müdürü'yken ilaç bulamıyorduk ilaç! Bir SSK'yı yönetemeyen ülke yönetebilir mi?

- Bunlar en önemli sanatı iftiradır. Niye? öyle yetiştiler. İftira at izi kalsın. mantıkları bu. ama güneş balçıkla sıvanmaz.

- Adalet Saraylarının sayısını artırdık. Artık merdiven altı bir yargı yok. emniyet sarayları yaptık aynı şekilde. Bir zamanlar karakol dendiğinde insanın aklına korku tünelleri gelirdi. Acaba içeride ne olacak diye. Artık bu devri geride bıraktık. İşkenceye son verdik. 

- Üçüncü havalimanı! Yllık yolcu kapasitesi asgari yüz milyon yolcu. Peki bizim cebimizden para çıkıyor mu? Hayır. Biz para vermiyoruz yirmi yıllık kullanım hakkını veriyoruz. At binenin kılıç kuşananındır. 

- Bitmedi! Üçüncü köprüyü Boğaz'ın üstüne inşaa etmeye başladık. Ederi 2.5 milyar dolar. Şu anda Anadolu ve Avrupa yakasında direkler yükseldi. Son rakamı almadım ama heralde 180 metreye yükseldi. 150 metre olacak bu. Dünyanın sayılı asma köprüleri arasında olacak. ağırlıklı olarak Ağır vasıtalar geçecek. otomobiller de geçecek. hedef 1 ve 2.'nin yükünü azaltmak.

- Başka ne yaptık? Marmaray! Marmaray'ı bitirdik. Sultan Abdümecid'in hayaliyddi. 153 yıllık rüyaydı. Biz gerçekleştirdik. Şu anda ortalama yolcu sayısı günde 100-150 bin arasında değişiyor. Denizin, Boğaz'ın 62 metre derinliğinde. Bunu da biz yaptık. 

- Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz.

- Bitti mi? Bitmedi! Marmaray'ın biraz daha güneyinde, denizin altından çift katlı bir tünel daha yapıyoruz. Fakat inanın ki denizin altında yapmak çok daha kolay. Denizin üstünde yapınca sandalla motorla gelip provoke etmeye çalışıyorlar. Denizin altına olduğu için gelemiyorlar. Biz de yola devam ediyoruz.

- 2015'te ikinci tünel de bitecek, üçüncü köprü de bitecek. 

- İzmir-İstanbul arasını 3 saate indiriyoruz

- Artık araçlar körfezi dolaşmayacak direkt köprüden geçecek öyle gidecek İzmir'e.

BİZ ANCAK RÜKU'DA EĞİLİRİZ

- Hiç endişeniz olmanız her zaman diyorum "dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" biz ancak rüku'da eğiliriz. İnsan karşısında değil. Onun için böyle bir yola kimse tevessül etmesin. Edenler her zaman eli boş döner.

TÜRKİYE'DE KENDİ UYDUMUZU İNŞA EDECEĞİZ

- İnşallah Türkiye istikrarla büyümeye devam ediyor. Şu an biz kendi uydularımızı inşa ediyoruz. Geçenlerde biliyorsunuz bir uzakdoğu seyahatimiz oldu. Kendi uydularımızı Japonya'da yerinde inceledik ve bu ay fırlatılıyor. Üç ay sonra da ardından dördüncüsü geliyor. O da bitiyor, o da fırlatılacak. İnşallah beşincisini de Türkiye'de Ankara'da Kazan'da inşa edeceğiz

 
-Dünyada kendi savaş gemilerini inaş edebilen 10 ülkeden birini inşa edebilen bir ülke konumuna gelebildik.  Çetelerin, mafyaların, örgütlerin suntasına son verdik. Üniversitede uygulanan başörtüsü yasağına son verdik.
 
-Kamuda başörtüsünü serbest bırakarak toplumsal barışın önünü açtık.
 
-Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. 4+4+4 uygulamasıyla meslek liselerinin imam hatiplerin kapılarındaki kilitleri kırdık. Düz liselerde okullarda Kuran'ı Kerim derslerini siyer derslerini farklı dil eğitimlerini okullarda seçmeli ders haline getirdik.
 
-İfade özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün önünü açtık. 30 yıldır devam eden teröre karşı mücadelede çok olumlu bir noktaya geldik. 
 
TERÖR YÜZÜNDEN KİMSE ÖLMEDİ
 
- 1 yılı aşkın süredir terör nedeniyle hiçkimse hayatını kaybetmedi. Hiçbir anne yüreğine baba ocağına ateş düşmedi.
 
- Suriye'de yaşanan insanlık dramına biz ses yükselttik. 150 bin Suriyelinin öldürüldüğü Suriye'den bizim ülekemize gelen Suriyeli sayısı 700 bine ulaştı. BM Avrupa'ya 30 bin kişiyi siz alın diyor Avrupa 30 bini alamıyor 18 bin kişiyi kabul ediyor. Biz Türkiye olarak 700 bin kişiyi misafir ediyoruz. İnsani ve vicdani görevimizi yerine getiriyoruz. 
 
- Ülkenizle gurur duymanızı istiyorum. Sizler büyük bir ülkenin evlatlarısınız. Sizler ecdadıyla tarihiyle büyük bir ülkenin evlatlarısınız. Sizin başınız asla öne eğilmeyecek. Umudunuzu kaybetmeyeceksiniz.
 
GEZİ - 17 ARALIK - DARBE SENARYOSU
 
-Biz 11 yıl boyunca nica tuzaklarla karşılaştık. Darbe senaryoları ürettiler başarısız oldular. Partimizi kapatmak istediler sonuç alamadılar. Ekonomiyi sarsmak istediler yine başarısız oldular. İşte şuanda da aynısını yapmak istiyorlar. Önce Gezi olaylarını çıkardılar, şimdi de 17 Aralık operasyonunu çıkardılar.

- Ekonomiyi hedef alarak kaos oluşturmak moralleri bozmak istediler. Bunlarda zerre kadar millet sevgisi yok. Yurdışında kendi ülkesini karalayanlarda vatan sevgisi olabilir mi? Eğer yapacağın bir şey varsa  gel ülkende yap. Ama güçlerini  yetmediğini bilerek dezenformasyon yapmak suratiyle takiyye, yalan... her yol var bunlarda. Türkiye üzerine kirli hesaplar yapanların, maşaların heveslerini kursaklarında bıraktık. Türkiye için kirli hesapları olanların, bunların maşası durumundakilerin hevesleri kursaklarında kaldı.

PENSİLVANYA'YA SESLENDİ

- Milletvekillerine isitfa et talimatı vererek, yeni parti hesabı yaparak, bakanları atamaya heveslenerek yaptıkları senaryo çok net belli oluyor. Hiç heveslenmesinler o dönemler geçti. Artık millet görevden alıyor. Şuna istifa et diyenler lütfen çok uzak kalmasınlar. Siyasetin yeri Türkiye, gelsin Türkiye'de siyaset yapsınlar. 

- Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk defa oy vereceksiniz. 4 gün süreyle her turda 4 gün ikinci tura kalırsa ikinci turda da 4 gün, seçimlerimizi yurt dışında da gerçekleştirmiş olacağız. Böyle bir adımı atmak da bize nasip oldu. 

- Yurtdışındaki gençlerimizin bedelli askerlik ücretlerini 10 bin eurodan 6 bin euroya çektik

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.