Erdoğan: Tencere Ve Tavacıları Yargıya Taşıyın

Erdoğan: Tencere Ve Tavacıları Yargıya Taşıyın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tencere tava kullanmak, mutfakta değil, komşuyu rahatsız etmek suçtur.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tencere tava kullanmak, mutfakta değil, komşuyu rahatsız etmek suçtur. Bunları sizler yargıya taşıyacaksınız. Her şeyi devletten beklemeyin, müraacatınız yapacaksınız, yargıya bildireceksiniz." dedi.

Başbakan Erdoğan, Kastamonu Havalimanı açılış töreninde konuştu. Başbakan Erdoğan’ın, Kastamonu’da havalimanında yaptığı toplu açılışa; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Kastamonu milletvekilleri ve bürokratlar katıldı. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"BİZ FERHAT’IZ MİLLET ŞİRİN"

“Ilgaz Dağı bizim için önemli. Biz istedik ki Ilgaz’ı delelim, Çankırı ile birleştirelim. Onun için tünel yapıyoruz. Biz Ferhat’ız siz de Şirin. Ferhat’ın dağları delip Şirin’e ulaştığı gibi biz de dağları delerek sizlere ulaşacağız. Bugün 261 milyonluk yatırımın resmen açılışını yapıyoruz. Bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum."

"SİYASET HİZMET ETME SANATIDIR, MÜNAKAŞA ETME SANATI DEĞİLDİR"

Halkın vazifelendirmesi ile bu makamlara geldiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Her akşam başımızı yastığımıza koyduğumuzda ‘millet için ne yaptık’ muhasebesini yaptık. Siyaset, hizmet etme makamıdır. Münakaşa sanatı değildir. Bizi eleştirenlere; ‘Siz de bir ağaç dikin, alkışlayalım.’ diyoruz. Siyaset, milletin verdiği yetkiyi çarçur etme sanatı değildir. Her anımızı millete hizmet etmekle yürütüyoruz. Her ölçek ve kademede millete hizmetle meşgul oluyoruz. ‘Allah razı olsun, taş üstüne taş koydu.’ desinler, bize yeter. Millet arkamızdan dua etsin, yeter. Gönüllerde misafir oldu isek bu bize yeter. Millet için Türkiye için insanlık için hizmet etmeye devam edeceğiz. Derdimiz Türkiye’yi muasır medeniyeler seviyesine çıkarmaktır. Hedef 2023’tür." diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZİ MAHCUP EDECEK BİR GİRİŞİMDE BULUNMAYIZ"

Kastamonu'nun bir şehitler diyarı olduğuna işaret eden Erdoğan, "Çanakkale’de, çok şehit vermiştir. Kurtuluş savaşının kazanılmasına istikamet çizmiş bir şehirdir. Şehit yakınları ile geçen hafta bir araya geldik. Şehitlerimiz bizim kutup yıldızlarımızdır. İstikbalimizi aydınlatan fenerlerimizdir. Biz, bu topraklarda istiklal içinde yaşıyoruz. Onların himmeti ile huzur ve geleceğe yürüyoruz. Şehitlerimize hiçbir zaman mahcup olacak herhangi bir girişimde bulunmayacağız. Nasıl ki bu ülkenin geleceği için şehitlerimiz canlarını verdi ise biz de onların izinden geleceğe yürüyeceğiz." diye ifade etti.

"TURİZM BİTTİ’ DEDİLER, 5 AYDAKİ ARTIŞ ORANI: YÜZDE 18,5"

Erdoğan, içte ve dışta Türkiye’nin hava taşımacılığında önemli başarılar sağladığını belirterek, uçuşlarda toplamda 1 yıl içinde yüzde 15,5 artış yaşandığını vurguladı. Erdoğan, şöyle devam etti: "ABD’nin oranı yüzde -1. Ne dediler: ‘Turizm Battı.’ Ne oldu? Şu an itibarı ile Turizmdeki artış geçen yıla göre yüzde 18,5. Neden? Çünkü, yere sağlam basıyoruz. Ülkemizdeki yolsuzluklar bizden önceki dönemlerdeki gibi değil. Yok demiyorum. Yok olması için mücadele veriyoruz.

"NASIL OLSA VERİLİYOR DİYE KREDİ KARTI ALMAYIN"

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele ediyoruz. ‘Faiz lobisi’ dedim. Hoplamaya başladılar. Niye hopluyorsunuz? Çünkü faiz dışı gelirle benim halkım sömürülüyor. Kredi kartları noktasında bu bilinci taşıyın. Her önünüze geleni, nasıl olsa veriyor diye kredi kartı almayın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın. İcra memuru kapınıza geldiğinde kusura bakmayın.

"2002’DEKİ DEĞİŞİM SÜRECİNİ GELECEĞE TAŞIMAMIZ LAZIM"

Türkiye’nin gücünün itibarını daha yüksek burçlara taşıdık. Geçen hafta Bingöl’e havalimanı indirdik. Kastamonu’ya bugün indirdik, önümüzdeki hafta Şırnak’a indiriyoruz. Kardeşim kimin aklına gelirdi, Bingöl’e havalimanı yapılacağı? Bu modern Türkiye’nin yükselen dünyadaki sesidir. Bizler inandık. Fakat çok daha büyük başarılara imza atmamız lazım. 2002’deki değişim sürecini huzur, kardeşlik içinde geleceğe taşımamız lazım.

"TENCERE TAVACILARI MİLLET YARGIYA TAŞIYACAK"

Dünya üzerinde çok daha farklı yere oturacağız. Bunu da başaracağız. Onun için çok çalışmaya ve 81 vilayetinde üniversitesi olan Türkiye olarak geleceğe yürüyoruz. Eğitimli, aydınlık, elinde pala ile dolaşan değil, Molotof kokteyli ile kamu mallarına zarar veren bir gençlik değil, elinde bilgisayar olan bir gençlik. Molotofçularla sizi mukayese etmemiz mümkün değil. Molotof kullanmak, tencere tava kullanmak suçtur. Ben bunu söylemiyorum. Yasalar söylüyor. Her şeyi devletten beklemeyin. Bu tencere tavacıları da sizler yargıya taşıyacaksınız. Çünkü, bu milletin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Her şeyi yargıdan beklemeyeceksiniz. Ses kirliliği çevreci tehdittir, görüntü kirliliği tehdittir. Bunlar için önlem alacağız. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur.

"3. KÖPRÜYÜ DURDURMAK İSTEYENLER CHP ZİHNİYETLİ"

Biz kendimize güveneceğiz. Geleceği bu şekilde inşa edeceğiz. Her şey yolundadır. Bazen çatlak sesler çıkabilir. Onlara da itibar etmeyin. Gezi Parkı, dediler. Ne oldu? Mayıs ayı gibi bir ayda. Bir tarafta dünyada istisna olan ihalelerden birini gerçekleştiriyor. 100 milyon yolcu kapasiteli 3. havalimanı yapılıyor. Bunun karşısında bakıyorsunuz, birileri çıkıyor 3. köprüyü durdurmak için müracaatta bulunanlar var. Bunlar, CHP zihniyeti. Bunların dikili taşı yok. Hep yıkmak için var olmuşlar.

"KANAL İSTANBUL’U DA ENGELLEMEYE ÇALIŞACAKLAR"

İstanbul’da atılması gereken adımlar vardı. Durdurmaya çalıştılar. Onlar durdurmaya çalıştıkça biz yapacağız. Siz 3. havalimanını yapacaksınız, birileri bunu engellemeye çalışacak. Böyle bir şey olabilir mi? Şimdi Kanal İstanbul’un ihalesi geliyor. Onlar bunu da engellemeye çalışıyorlar. Bu kervan yürüyecek. İstanbul Boğazı’nı koruyacağız. Şimdi 200 bin tonluk tankerler geçiyor. Allah göstermesin tankerlerden biri bozulursa. Binde bir ihtimal. Ama gözetmeliyiz. İşte kanal İstanbul ile bu tehlikeyi ortadan kaldırıyoruz. Boğaz, tenezzüh gemilerinin geçtiği yerler olması lazım. İnsanların, kriz gemilerini zaman zaman geldiği bir liman olacak.

"GELECE YÖNELİK KADER ÇİZGİLERİMİZİ BERABER BELİRLEYECEĞİZ"

Çözüm süreci ile de yeni bir mesafe alıyoruz. Birlik beraberlik ve kardeşliğimiz artıyor. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Yaratılanı Yaradan’dan ötürü seveceğiz. 36 etnik unsurun hepsi ile biriz beraberiz, kardeşiz. Olaya böyle bakacağız. Böyle bakarsak kimse bize bir şey yapamaz. Güçlü Türkiye’yi kimse istemiyor. Geleceğe yönelik kader çizgilerini beraber belirleyeceğiz. Bazıları tuzaklar kuruyor ama en büyük tuzak Allah’ındır. Ardında bir de milletin tuzağı vardır. Milletin tuzağıyla kimse rekabet edemez. Milletin tuzağı sandıkta. En büyük meydan sandık meydanıdır. Türkiye’ye yönelik saldırılara karşı göğsümüzü gererek, devam edeceğiz.

Bu bölgede güçlü Türkiye istenmiyor. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok. Gündem belirleyen bir Türkiye var. Çevremizde birçok olay oluyor. Dış politikada kimse Türkiye’yi zalimlerin yanında göremeyecek. Birçok oyunlar var, oyunları beraber bozacağız."

"YÜZDE 75 DOLULUK ORANI VAR UÇUŞLAR HER GÜN OLACAK"

Erdoğan, konuşmasında, 2 yıl önce yaptığı açılışların ardından Ankara’ya dönerken AK Parti konvoyuna yapılan saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Recep Şahin’i rahmetle yad etti. Kastamonu’nun havalimanı açılışı ile tarihi bir anın yaşandığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: “Kastamonu havalimanı arkamda da tüm eserlerin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. 54 yıl önce, merhum Menderes döneminde bir havalimanı yapma arzusu belirmiş. 1990’da tekrar havaalanı açalım dendi ancak yolcu uçağı hiç gelemedi. 1994 yılında kapatıldı. Altyapısı dahi olmayan havalimanı yapmaya karar verdik. Gerek terminali ve kulesi ile mükellef bir havalimanı. Gelen yolları da inşan ettik. Yaklaşık 100 milyonluk bir yatırımla havalimanını bitirdik. Bugün açılışını yapıyoruz. Haftada 4 uçuş vardı. Her gün uçuş yapılması talimatını verdim. Şu an itibarı ile yüzde 75 doluluk oranı var. Bu uçuşları verimli hale getirmek gerekiyordu. Biz, böyle bir yeri ihmalkar davranmak suretiyle terk edemeyiz.”


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.