Erdoğan şehit evinde Kur'an okudu

Erdoğan şehit evinde Kur'an okudu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yoğun gündemine rağmen şehit ailelerini de ihmal etmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde şehit olanların aileleriyle yakından ilgilenmeye devam ediyor. Erdoğan, dün akşam ziyaret ettiği şehit ailesinin evinde önce Kur'an-ı Kerim okudu, daha da sonra da duasını yaptırdı.

Erdoğan'ın okuduğu ayetlerin Al-i İmran Suresi'nden 191,192,193 ve 194'üncü ayetler olduğu, okuduğu ilk ayetin anlamının "Ey Rabbimiz! Sen bunları bâtıl olarak (boşuna) yaratmadın. Sen Subhan'sın, artık bizi ateşin azabından koru" olduğu öğrenildi.

Dini kaynaklarda Hz. Peygamber'in de bu duaları sık sık yaptığı yazıyor.

Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la gittiği ziyarette gözyaşları sel oldu.

Cumhurbaşkanı'nın okuduğu ayetler şöyle;

Rabbenâ mâ-halakte hâzâ bâtılâ, subhaneke fe-kınâ azâben-nâr. Rabbenâ inneke men-tudhili’n-nâra fekad ahzeyteh vemâ li’z-zâlimîne min ensâr. Rabbenâ innenâ semi’nâ munâdiyen yunâdî li’l-îmânî enâminû bi-rabbikum fe-âmennâ rabbenâ fağfir lenâ zunubenâ ve keffir annâ seyyi’âtinâ ve teveffenâ maâ’l-ebrâr. Rabbenâ ve âtinâ ma-vaadtenâ alâ rusulike velâ tuhzinâ yevme’l-kıyâmeti inneke hâ-tuhlifu’l-mîâd.

YARIN YENİKAPI'DAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan evden çıkarken de yine vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada megafonla vatandaşlara hitap etti. Herkesi yarın yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne davet eden Erdoğan, "Yarın inşallah Yenikapı'da tüm İstanbul oradayız. Aynı anda inşallah 80 vilayette Yenikapı'yı takip edecek. Tüm Türkiye yarın Yenikapı'daki bütün merasimi takip edecek. İktidar partisinin genel başkanı, ana muhalefet partisinin genel başkanı ve MHP Genel Başkanı orada olacak. Meclis başkanımız orada olacak sizlere hitap edeceğiz. Orada sizlerle bir arada olacağız. İnşallah Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle şehitlerimizi yad edeceğiz, gazilerimize şifalar dileyeceğiz, geleceğe de böyle yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.