Erdoğan, Protestolarla ilgili konuştu

Erdoğan, Protestolarla ilgili konuştu

İstanbul'da toplu açılış töreninde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün gece kendisine yapılan protestolarla ilgili konuştu


Erdoğan Sinan Erdem tesislerinde yaptığı konuşmada dün gece seyircisinin yuhlamasına göndermede bulunarak şöyle sitem etti: 

"Biz Galatasaray gibi güzide bir kulübün mükemmel bir tesise kavuşması talebine olumlu baktık. Merhum Başkan Özhan Canaydın, bana geldiğinde olumlu talep verdim. Bunu TOKİ'ye, o zamanki Spordan Sorumlu Devlet Bakanımla başladım. Şimdi birileri çıkıyor Seyrantepe stadında filancanın emeği var diyorlar. Çok net konuşuyorum, Seyrantepe Stadı'nının yapımında Galatasaray Kulübü'nün bir  Allah kuruşu yoktur. Bu tesis TOKİ tarafından yapılmıştır"

GALATASARAY'I TENZİH EDERİM!

Konuşmasında Galatasaray Kulubü'nü tenzih ettiğini belirten Erdoğan sitemlerini şöyle sürdürdü:

Ve Galatasaray'ın kullanmasına tahsis edilmiştir. Bunların anlaşmaları yapılacak. Daha yapılmış değil. Burada ben farklı bir kulübü, devlet bakanım farklı bir kulübe, TOKİ Başkanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. Ama bunları bir kenara koyduk. Galatasaray beynelmilel başarılara imza atmış bir kulübümüz. Bu tesis Galatasaray'a yakışır dedik ve bitirdik. Dün akşamki açlılışta yapılan olumsuzluklar sahiplerindir. Galatasaray camiasını bundan tenzih ederim. İnanıyorum ki, Galatasaray camiası bu yapılanlardan rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur.

KARŞILIĞI BU OLMAMALIYDI

Sadece 310 trilyonluk yatırımın yanında metro gerek oradaki kavşak düzenlemesi ile oradaki yatırımın bedeli 600 trilyonu buldu. Böyle bir yatırımın karşılığı böyle olmamalıydı. Ama biz at denize balık bilmezse halik bilir diyoruz.

MANŞETLE GELEN MANŞETLE GİDER

Erdoğan'ın konuşmasındaki eleştiri oklarından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da nasibini aldı:

"Bizi manşetler getirmedi. Milletin hayır duasıyla gelen bedelini millete öder. Komployla gelen, üfürmeyle gelen bedelini öder. Şimdi ufaktan ufağa bedeli ödeniyor. Şimdi Basın Koünseyi'nde olan şahıs ana muhalefet partisinden rozetini aldı. Bu nasıl Basın Konseyi'nin başkanı? Kimdiş candaş medya kimdiş yandaş medya hepsi ortaya çıkıyor. Dökülmeye başlıdalar lime lime. Hayırlısı olsun."

DÜN NE YAPTIN BUGÜN NE YAPIYORSUN?

Erdoğan isim vermeden CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven'e de de göndermede bulunarak CHP Liderine çattı:

"İstanbul İl Başkanlığı'na getirdikleri şahıs 2001-2004 yılları arasında TMSF'de görev almış. TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu bu şahısla ilgili yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanması için rapor hazırlamış. Raporun altında kimin imzası var biliyor musun? O dönem Yolsuzlukları Araştırma Üyesi olan Kemal Kılıçdaroğlu. Dün yolsuzluk yaptı yargılansın diyorsun, bugün partisinin en önemli ili olan İstanbul başkanlığına aynı ismi getiriyorsun."

ÇARKETME REKORU KILIÇDAROĞLU'NA AİT

Erdoğan devamla şunları söyledi:

"Siyaset tarihimizde rekor sürede çark etme başarısı CHP'nin genel başkanına aittir. Başörtüsü dedi akşam çark etti. Havuzlu villa dedi villası ortaya çıktı. Aday değilim dedi ertesi gün adaylığını açıkladı. Halk oylamasında herkesi hayır demeye çağırdı kendisi oy kullanamadı."

BENİM MİLLETİM SANDIKTA HALLEDECEK

Türkiye'de bir muhalfet boşluğu var. Muhalefet siyaset üretemediği için yalan iftira üretiyor. Benim milletim Haziran'da sandık kurulduğunda kendisine hizmet üretenle laf üreteni ayırt edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.