Erdoğan: Kız Ve Erkeklerin Devlet Yurtlarında Karışık Kalmasına Müsaade Etmeyiz

Erdoğan: Kız Ve Erkeklerin Devlet Yurtlarında Karışık Kalmasına Müsaade Etmeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkede herkesin çocuklarının kendilerine emanet edildiğini belirterek, “Sorumluluk mevkiinde olan muhafazakar demokrat bir parti olarak, kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkede herkesin çocuklarının kendilerine emanet edildiğini belirterek, “Sorumluluk mevkiinde olan muhafazakar demokrat bir parti olarak, kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Geçtiğimiz cumartesi ve pazar günleri Kızılcahamam’da AK Parti’nin 21. İstişare Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, “İki gün boyunca dışarı ile bağlantımızı kesiyoruz. Buna rağmen içeride konuşulan konuların dışarıya sızdırıldığını, üstelik yanlış ve eksik bir şekilde sızdırıldığını görüyor, buna da üzülüyoruz. Yazılı, görsel ve sosyal medyada istişare toplantımızda konuşulduğu söylenen bazı konular yer aldı. Ben karakteri itibariyle farklı bir siyasetçiyim. Konuştuğunu inkar etme anlayışına sahip bir insan değilim. Ne yaparsak inanarak yapıyor, ne söylüyorsak arkasında durarak söylüyoruz. Öyle eğilip bükülerek omurgasız bir şekilde bir şeyi sürdürmenin hesap ve gayreti içinde olmadım olmam.” diye konuştu.

"BU ÜLKEDE BİRİLERİ ZULME UĞRADIYSA O MUHAFAZAKAR KESİM"

Bu ülkede başbakanlık görevini milletin AK Parti'ye verdiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidarı da bize verdi. Şunu da unutmayalım ki biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Ve partimiz olarak da neler yaptığımızı, neler yapmamız gerektiğini biliriz. Kimsenin yaşam tarzına karışmayacağımızı birçok defa söylememize rağmen birçok yerde 'yaşam tarzımız şöyle değiştirildi böyle değiştirildi' gibi ithamlarla karşı karşıyayız. 4,5 yıl ben İstanbul’da belediye başkanlığı yaptım. Aynı ithamlarla karşı karşıya olduk. 4,5 yılımız böyle geçti. Yaptığımız belediye başkanlığında biz sonunda o söylenenlerden dolayı değil, bir şiirden dolayı içeri atıldık. Niye? 'Suyu bulandırdı' dediler. 11 yıllık şu yönetimde AK Parti iktidarı kimin yaşam tarzına müdahale etti, karıştı? Sen niçin şöyle böyle yaşıyorsun, böyle bir durum mu söz konusu oldu mu? Bu ülkede birileri zulme uğradıysa o muhafazakar kesimdir. Zulme uğrayan hep muhafazakar kesim olmuştur. Acımasızca bu yapılmıştır. Eğitimde sağlıkta adalette emniyette yapılmıştır. Hep bunları yaşaya yaşaya bu günlere geldik. Ve şu anda bu devran değiştiği için birileri bir şeyler kapmaya çalışıyorlar.”

Sorumluluk makamında olan muhafazakar demokrat bir parti olarak, bu ülkede anne babaların, ebeveynlerin, herkesin çocuklarının kendilerine emanet olduğunu anlatan Erdoğan, “Biz kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz. Bazı gazeteler şöyle yazmış, köşe yazarları böyle yazmış. Ne yazarlarsa yazsınlar. Dünyada eğitim öğretim psikolojisinin içerisinde bunun hiçbir zaman izahı yapılamaz. Biz buna da müdahil olduk, yurtlarımızda kızlarımızı erkek öğrencilerle ayrıştırma çabasına devam ediyoruz. Şu ana kadar yüzde 75 oranında bunu gerçekleştirdik. Bazı yerlerde yurtlar noktasında ihtiyaca cevap veremediğimiz için evlerde kalma noktasında sıkıntı yaşanıyor. Buralarda güvenlik güçlerimize, emniyete, valiliklerimize gelen istihbarı bilgiler var. Valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyorlar. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz? Bazı köşe yazarları inadına bu tür şeyleri yazıp çizecekler diye biz bu ihbarları bir kenara atamayız. Valiliklerimiz de emniyet teşkilatımız da bu tür ihbarları değerlendirir ve bunların üzerine gider.” şeklinde konuştu.

"BİZ BÖYLE BİR SORUMLULUĞUN MANEN ALTINA GİRMEYİZ"

İhbarların aynı apartman içerisinde daire komşuları tarafından yapıldığını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: “Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karmakarışık her tür şey olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor. Devlet nerede diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılacaktır. Bunlara da kusura bakmasınlar, muhafazakar demokrat iktidar olarak müdahil olmak zorundayız. Bu yaşam tarzına müdahale değildir. Kimse bunu bu şekilde yorumlamasın, yorumlayanlar varsa yorumlasınlar, aynen devam etsinler. Ama biz böyle bir sorumluluğun manen altına giremeyiz. AK Parti'nin kimliğinde ve programında böyle bir sorumluluğun altına girmek yoktur. Bunu da bu şekilde buradan ilan ediyorum. Şahsen bulunduğum makam ve değerler asla buna müsaade etmez.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.