Erdoğan: "Fırsat vermeyeceğiz"

Erdoğan: "Fırsat vermeyeceğiz"

Erdoğan, Van'ın Özalp ilçesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'ın Özalp ilçesinde toplu açılış törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı altında toplandık, bir olduk, diri olduk" diyen Erdoğan, hayalleri hedefe çevireceklerini ve bu hedefleri tek tek gerçekleştireceklerini ifade etti.

BU İKLİMİ KARA KIŞA ÇEVİRMEK İSTEYENLER VAR

Türkiye'nin çözüm süreci ile birlikte çok güzel bir bahar iklimine dönüştüğünü söyleyen Erdoğan, bundan rahatsız olanların bulunduğunu belirterek, "Bu iklimi kara kışa çevirmek isteyenler var" dedi.

"Her ne sorun varsa oturacak, konuşacak, samimiyetle yüreklerimizi birbirimize açacağız" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Silah demokrasinin yolu değildir, şiddet demokrasinin yolu değildir, molotof kokteylleri demokrasinin yolu değildir, esnafımızı, vatandaşımızı kepenklerini indirmeye mahkum etmek özgürlük mücadelesi değildir."

TERÖRDEN MEDET UMANLAR VAR

Terörden medet umanlar olduğunu söyleyen Erdoğan, buna fırsat vermeyeceklerini ifade etti. "Silah hiç bir sorunu çözmemiştir, çözemez" diyen Erdoğan, "Düşmanlarımızı değil, dostlarımızı sevindireceğiz. Silahın şiddetin araya girmesine izin vermeyeceğiz. Bu bahar ikliminin bozulmasına fırsat vermeyeceğiz, bu güzel günlere önce Allah'ın izni sonra sizlerin desteği ile ulaştık. Bölgemizde barışı, kardeşliği hakim kılacak, bölge illerinin ilçelerinin hızla kalkınmasını inşallah mümkün hale getireceğiz" dedi.

VAN SEÇİMLERE BÜYÜKŞEHİR OLARAK GİRECEK

Van'ın büyükşehir yapılmasına da değinen Erdoğan, "Van'ı büyükşehir yapacağız demiştik, yaptık mı yaptık. Geçen yıl kanunu çıkardık. Van'ın yanında 13 ilimizi büyükşehir yaptık. Biz Türkiye'nin, tüm illerimizin hizmetkarıyız. Yapılacak yerel seçimle, Van büyükşehir olarak hizmet edecek. Artık köy yok, belde yok, mahalle var. Bunlar nerelerin mahallesi olacak? Özalp'ın köyleri, beldeleri, Özalp'ın mahallesi olacak. 'Hizmeti İl Özel İdaresi Versin' yok. Artık o da kalkıyor. Alt yapıyı, su kanalizasyon sorunlarını büyükşehir belediyesi çözecek. Buralarda aynı zamanda büyükşehir belediyesinin itfaiyesi olacak. İmar planları, herkes istediği gibi yapamayacak" diye konuştu.

BİLİYORSUNUZ, BEN BİR SÖZ VERDİM

Mitinge katılan vatandaşların, muhalefet liderleri aleyhine attığı sloganlar üzerine Erdoğan, "Biliyorsunuz ben bir söz verdim, bu muhalefetin genel başkanlarının isimlerini ağzıma almayacağım. Onlara gerekli cevabı arkadaşlarım zaten veriyor" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Başbakan Erdoğan'ın bir konuşmasında "Yol yapmak için gerekirse cami yıkarız" şeklindeki ifadelerini eleştirmesine cevap veren Erdoğan, "Ben bu zata sadece bir ifade kullanırım, biz bir ifadeyi kullanırken, itikadi noktadaki değerlerimizi bilerek, yaşayarak kullanırız. 'Camiyi yıkmak' ifadesini 'gerekirse' ifadesi ile kullanırız. Camiyi yıkarken, hemen yanına daha güzelini yaparız. Erdoğan ve arkadaşları nedir ne değildir, bunu zaten benim milletim biliyor" diye konuştu.

Bahçeli'nin Akdamar Kilisesi'nin açılmasına yönelik eleştirilerine de cevap veren Erdoğan, Türkiye'de Ermeni vatandaşların da yaşadığı hatırlatarak cevap verdi. Ermeni vatandaşların da vergi ödediğini ve inancını yerine getirme hakkının olduğunu belirten Erdoğan, bunu vicdani ve hukuki olarak yerine getirdiğini vurguladı.

Yurt dışından örnekler veren Başbakan Erdoğan, Almanya başta olmak üzere pek çok ülkede Müslümanlara inançlarını yerine getirecek imkanların sağlandığının altını çizdi.

Kaynak: Trthaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.