Erdoğan: Faiz Lobisine Destek Vermeyeceğiz

Erdoğan: Faiz Lobisine Destek Vermeyeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyada belli çevrelerin güçlü, istikrarlı, barış ve huzur içinde bir Türkiye’yi istemediğini, bu nedenle Türkiye’yi farklı şekilde engellemeye çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyada belli çevrelerin güçlü, istikrarlı, barış ve huzur içinde bir Türkiye’yi istemediğini, bu nedenle Türkiye’yi farklı şekilde engellemeye çalıştıklarını söyledi. Bu tür çevrelerin, ne yaparsa yapsın Türkiye’nin yoluna kararlılıkla devam edeceğini belirten Erdoğan, “Mali disiplinden taviz vermeyeceğiz. Mali disiplini koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Faiz lobisine de destek vermeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı’nın İslam ülkeleri büyükelçileri için verdiği iftar yemeğine katıldı. İftara, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İslam ülkeleri büyükelçileri katıldı. Türkiye’de 30 yıldır devam eden terörü sonlandırmak, red, inkar ve asimilasyonu bitirmek için çözüm sürecini başlattıklarını belirten Erdoğan, “Bu süreç nihayete eriştiğinde Türkiye çok önemli bir reformu gerçekleştirmiş, ağır yüklerinden kurtulmuş olacak. Türkiye ekonomisine, sosyal hayatımıza, siyaset ve demokrasimize adeta musallat olmuş bu sorun çözüldüğünde, Türkiye huzur, güven ve istikrar noktasında farklı bir ülke olacak.” diye konuştu.

AK Parti’nin, reform kararlılığını asla yitirmediğini, 10.5 yılda gerçekleştirdiği sessiz devrimlere yenilerini eklemek için önemli gayretleri olduğunu belirten Erdoğan, “Sosyal barışı, kardeşliği, bir arada yaşama kültürünü daha derinleştirmek arzusundayız. Demokrasinin standartlarını daha ileri seviyelere taşımak, hak ve özgürlükleri en ideal manada geliştirme kararlılığındayız. Bunları yaparken içeriden ve dışarıdan çok ciddi saldırılara maruz kalıyoruz. Bu 48 madde içinde 38 tanesi temel hak ve özgürlüklerle ilgili.” diye ifade etti.

Dünyada belli çevrelerin, Türkiye ekonomisinin durağana geçtiğini ifade ettiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Saldırıların şeklini görüyor musunuz? Durağana geçen ekonomide bütçe 3.1 milyar fazla veriyor. Nasıl oluyor bu iş. Turizm bitti öldü diyorlar, beşinci ay sonuyla geçen yıla göre yüzde 18,5 arttı. Güçlü, istikrarlı, barış ve huzur içinde bir Türkiye’yi istemeyenler tarafından farklı şekilde engellenmeye çalıştığımız ortada. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz kararlıyız. Mali disiplinden taviz vermeyeceğiz. Mali disiplini koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Faiz lobisine de destek vermeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Reformlarımızda en önemli destek noktalarından birisi AB olmuştur. Son zamanlarda AB, kendi ilkelerini çiğnemek, kendi değerleriyle ters düşmek suretiyle Türkiye'ye çifte standart uygulamışlardır.”

AB'ye üye ülkeleri ahde vefaya davet eden Erdoğan, “Son olarak bir faslın müzakereye açılması ama yarım yamalak tabiki olumlu gibi görünüyor ama sürecin çok yavaş ilerlediğini, bu aksamanın da AB tarafından kaynaklandığını hepinizin bilmesini isterim. Türkiye’nin reformlarını gerçekleştirmesinde, AB ile bütünleşmesinde, Türkiye’nin haksız itham ve eleştirilere maruz bırakılmadan desteklenmesinde tüm dost ve kardeş ülkelere ihtiyacımız var. AB’nin bize ihtiyacı var, tabii ki AB'nin de bize ihtiyacı var. Avrupa'da 7 milyon Türk var, biz zaten fiilen AB'ye girmişiz. Öyleyse buradaki sıkıntılar niye. Biz eleştirilmekten asla çekinmiyoruz tam tersine eleştirileri, kendimizi daha mükemmelleştirmek için bir fırsat olarak görüyoruz. Ancak eleştirilerin hakkaniyetle, adalet ve vicdan terazisinden çıkılarak yapılmasını arzu ediyoruz. Türkiye'nin, bir bütün olarak değerlendirilmesini, belli kitlelerin değil 76 milyonun hissiyatının katılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.




CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.