Erdoğan da Saddam gibi olabilir

Erdoğan da Saddam gibi olabilir

Radikal Gazetesi Yazarı Cengiz Çandar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın popülaritesini gittikçe kaybettiğini iddia etti.

 Radikal Gazetesi Yazarı Cengiz Çandar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hızla duvara doğru gittiğini ima etti. Çandar, Hükümet-cemaat kavgasını yorumlarken, 'dış mihraklar' yönlendirmesini eleştirdi; "Bunlar aynı muhtarlığa kayıtlı" dedi ve Başbakan için 'Bundan muhtar bile olmaz' sözlerine atıf yaptı.

Cengiz Çandar, al Arabiya News Genel Yayın Yönetmeni Abdurrahman el-Raşid'in yazısından alıntılar yaparak, "Başbakan Erdoğan'ın da Saddam Huseyn ve Hasan Nasrallah'ın yolunda ilerlediğini" dile getirdi. 'Erdoğan, dalkavukları ve yanaşmaları ile aynı duyguları ile paylaşmıyor' derken cemaati işaret eden Çandar, çıkmaz sokakta ilerlendiğini kaleme aldı.

"ERDOĞAN DA BİR SADDAM BİR NASRALLAH"
Aynı fikirleri paylaştığı el-Raşid'in tespitlerini olduğu gibi paylaşan Çandar, Türkiye'nin Ortadoğu ve Afrika'nın hamisi yapılma projesinin, İsrail'in çıkarlarına zıt düştüğü için boşa çıktığını anlatırken, "Erdoğan'ın Arap müttefikleri zor durumda... Sevgili liderlerini kaybediyorlar. Saddam gitti. Nasrallah hayal kırıklığı içinde... Mursi devrildi. Ve İsrail'in karşısına gerçek biçimde dikilmemiş, Mursi'yi iktidara geri getirememiş ve Esad'a karşı savaşmamış olsa da, Arapların sevdiği Türk liderinin sonu da böyle olabilir" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum