Erdoğan: Çözüm Sürecini Aksatanlar Bunun Vebalinden Kurtulamaz

Erdoğan: Çözüm Sürecini Aksatanlar Bunun Vebalinden Kurtulamaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde meydana gelen AK Parti genel merkezine yapılan bombalı saldırı, Reyhanlı saldırısı ve Gezi Parkı olaylarının, özelde çözüm süreci, genelde Türkiye'nin büyümesini hedeflediğine dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde meydana gelen AK Parti genel merkezine yapılan bombalı saldırı, Reyhanlı saldırısı ve Gezi Parkı olaylarının, özelde çözüm süreci, genelde Türkiye'nin büyümesini hedeflediğine dikkat çekti. Türkiye'yi yolundan saptırmak için yapılan oyunlara karşı, vatandaşlara 'sabırlı olma' çağrısında bulunan Erdoğan, çözüm sürecinden asla geri adım atmayacaklarını ifade ederek, “Sabırla yolumuza devam edeceğiz. Bu süreci kesintiye uğratan kim olursa olsun, bunun vebalinden asla kurtulamazlar.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havalimanı'nın açılışında konuştu. Erdoğan, konuşmasında, Çözüm Süreci'nin başarılı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Aylardır bu bölgeden acı haber gelmediğini vurgulayan Erdoğan, “Bu bölgede güzel gelişmelere şahit oluyoruz. Dağlarımızda, şehirlerimizde, ovalarımızda, kalıcı hale geldiği, kardeşlik ikliminin yürekleri kuşattığı bir dönemden geçiyoruz. Annelerin, babaların göz yaşı dökmediği, acının yürekleri kavurmadığı, herkesin umutla geleceğe baktığı bir süreçten geçiyoruz.” diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE BİNGÖL İLE YÜRÜMEYİ ÇOK ÖNEMSEDİK"

“Bingöl demek dik duruş demektir, olumlu duruş demektir. Bingöl demek demokrasiye sahip çıkmak, demokrasiye, ülkesine, bayrağına, değerlerine sahip çıkmak demektir.”diyen Erdoğan, Bilgöl'ün, 12 Eylül askeri darbesi sonrasında anayasa oylamasında en yüksek 'Hayır' oyu vermesini unutmadıklarını söyledi. Erdoğan, "Bingöl'ün 2010 Anayasa halk oylamasında en yüksek 'Evet' oyu 'vermesini unutmadık, unutmayacağız. Kardeşlerim, Bingöl terör karşısında da dik durdu. Demokrasiyi muhafaza etme noktasında hep dik durdu. Bingöl darbelere karşı gelme noktasında da her zaman dik durdu. Bingöl'ün bizim kalbimizde, bizim gönülmüzde çok ayrı bir yeri var. Bingöl'ün hayır duasını çok önemsiyorum. Demokrasi mücadelesinde, çözüm sürecinde Bingöl ile birlikte yürümeyi çok önemsedik.” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR"

Dünyanın çalkantılı bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel ve küresel meselelerde diklenmeden, dik, onurlu ve ilkeli bir duruş sergilediğini açıkladı. Türkiye'nin kronik meselelerini çözerek ve kardeşliğini pekiştirerek, geleceğe daha emin adımlarla yürüdüğünü anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Türkiye, emin adımlarla yürüyor. Türkiye, kendisine dayatılan gündemlere boyun eğmiyor. Bu tuzaklara düşmüyor. Kendi gündemini kendi belirliyor. Bizim gündemimizde millet var. Bizim gündemimizde hizmet, şehirlerimize havalimanı inşa etmek, okullar, yollar inşa etmek var. Biz, yapay gündemlere aldanmıyoruz. Onların peşine takılmıyoruz. Ülkemizi büyütmenin, milleti daha fazla huzura kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. Elbette, bundan rahatsız olanlar var. Biz, onların bu rahatsızlığı karşısında asla geri adım atmayacağz. Türkiye üzerinde oynanan oyunları, kurulan tuzaklara asla 'eyvallah' demeyiz. Allah'ın izni ile tüm tuzakları aşacağız, Türkiye'yi istikrar içinde büyütecek ve 2023 hedeflerine ulaşacağız.”

"MISIR HALKI SENERYOYU BOZDU ATTI"

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mısır'da birçok Mısırlı'nın darbeye karşı meydanlarda olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Şu mübarek Ramazan'da kardeşlerimiz günlerdir, şiddete başvurmadan, kardeşliği zedeleyecek sürece, kendilerine yapılan darbeye karşı çıkıyorlar ve 'Benim oyum ne oldu?' diye soruyorlar. Bu bölgeninin, bu coğrafyanın insanını koyun sananlar, her oyuna boyun eğen insanlar olarak görenler, büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar. 'Mısır'da darbeyi yaparız, işimize bakarız.' diye düşündüler. Mısır halkı bu seneryoyu bozdu, attı.”

"MISIR'DAKİ SÜRECE BENZEYEN BİR SÜREÇ TÜRKİYE'DE UYGULANMAYA ÇALIŞILDI"

Erdoğan, Mısır'daki sürece benzeyen bir olayın Türkiye'de benzer senaryo ile uygulanmaya çalışıldığını, 'Ağaç, çevre, park...' diyerek insanların sokağa döküldüğüne dikkat çekti. Türkiye'de demokrasiye sahip çıkanların ve 76 milyon insanı koyun zannetiklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Göbeğini kaşıyan adam, kömürcü, makarnacı dediler. Kutsal değerlerimizi aşağıladılar, camilerimize, başörtülü kızlarımıza hakaret ettiler. Bu milletin adabını, göreneklerini, itidalli duruşlarını sürekli tahkir ettiler. Ama millet; sandığına, demokrasiye sahip çıktı. Millet, meydanlara dökülerek, başta Ankara, İstanbul, Erzurum, Kayseri bugün de Bingöl milli iradaye sahip çıktı. Artık meydan boş değil. Şimdi en büyük meydana gidiyoruz; sandık meydanı, sandık. 7 ay sonra, o meydanda bir araya geleceğiz. Halkın iradasine saygı duymayanlara, oralarda saygı duyacağız. Bu coğrafyada, halklar seçimlerine, sandıklarına sahip çıkıyorlar. Darbelere karşı dik duruyorlar. Birileri iki yüzlü davranabilir. Biz onurları olacağız. Biz irademizi ortaya koyacağız. Eğer onların bir hesabı varsa, unutmayın Allah'ın da milletin de bir hesabı var. Biz 10,5 yıl boyunca ayrımcılık yapmadık. Ayrımcılık sözü ağzımızdan çıkmadı. Türk de Zaza ve Kürt de Romanı da Gürcüsü de bu milletin ferdidir. Bu devlet karşısında birinci sınıf vatandaştır. Alevi de Sünni de Süryani de bu milletin ferdidir. Biz, 76 milyonu hep birlikte kucaklayan, hepsine eşit bir şekilde davranan bir iktidarız."

"ÇÖZÜM SÜRECİNDEN ASLA GERİ ATMAYACAĞIZ"

Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinde, provokasyonların olacağını daha önce ifade ettiklerini söyledi. Reyhanlı saldırısı, AK Parti binasına yapılan saldırı ve İstanbul'da çıkan olayların, özelde çözüm sürecini, genelde Türkiye'nin büyümesini hedeflediğine işaret eden Erdoğan, bu kişilere aldırış etmeyeceklerini, tencere tava çalanlar ve halkı rahatsız edenlerin demokratik bir arayış içinde olmadığını kaydetti. Bu insanların tam aksine, gürültü kirliliği yapmak sureti ile çevreyi katlettiklerini söyleyen Erdoğan, “Bu yaptıkları suçtur. Çözüm sürecinden asla geri adım atmayacağız. Sabırla yolumuza devam edeceğiz. Bu süreci kesintiye uğratan kim olursa olsun, bunun vebalinden asla kurtulamazlar. Bu süreci başarısızlığa uğratmak için şark kurnazlığına girenler bunun vebalini veremezler. Bingöl'den, bu sürece sımsıkı bağlanmalarını istiyorum. Bu sürece sahip çıkarsanız, bu süreç mutlaka hedefe ulaşacaktır. Bir olalım, beraber olalım. Samimiyetle bu sürece sahip çıkarak ve hep beraber aydınlık günelere yürüyeceğiz.” diye konuştu.

"HAVALİMANI 39 MİLYON DOLARA MAL OLDU"

Başbakan Erdoğan, Bingöl'e yapılan havalimanı ile ilgili bilgi verdi. Havalimanının toplamda 39 milyon dolara mal olduğunu kaydeden Erdoğan, “2 milyon metrekarelik bir alanda bu havalimanı. Yarın seferler başlıyor. Havalimanı, yılda 500 bin yocu kapasiteli. Ankara, İstanbul'a, Türkiye ve dünyanın diğer şehirlerine ucuz ve güvenilir şekilde, seyahat edecek.” dedi. Erdoğan, havalimanı ile Bingöl'e yatırımcının geleceğini, turist sayısında artış olacağını sözlerine ekledi.



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.