Erdoğan: Böyle Muhalefet Ak Parti İçin Talih Olsa Da Demokrasi İçin Talihsizlik

Erdoğan: Böyle Muhalefet Ak Parti İçin Talih Olsa Da Demokrasi İçin Talihsizlik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in açılmasının ardından gerçekleştirilen ilk AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada muhalefeti hiç değişmemekle eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in açılmasının ardından gerçekleştirilen ilk AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada muhalefeti hiç değişmemekle eleştirdi. İktidarda oldukları 11 yıl boyunca alınan onca yenilgiye rağmen muhalefetin hiç değişmeden kaldığını kaydeden Erdoğan, yaklaşam yerel seçimler konusunda da partisini uyardı. Bu süreç içerisinde muhalefet liderlerinin isimlerini "ağzına almayacağını" kaydeden Erdoğan, "Hiç kuşkusuz böyle bir muhalefet AK Parti için talih olsa da Türkiye için, demokrasi için bir talihsizliktir." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında yaklaşan seçimlere ilişkin, AK Parti çalışmaları hakkında konuştu. Erdoğan, "2014 Mart seçimlerine kadar kutuplaştırmayı artırmak, buradan nemalanmak isteyen muhalefete bu kozu vermeyeceğiz. AK Parti 76 milyonun tamamını muhatap alan, aynı gönül birliği ile konuşan, Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayan bir partidir" dedi. AK Parti'nin Meclis'te çoğunluğu sağlamasıyla birlikte 11 yıl boyunca çok önemli yasama faaliyetleri gerçekleştirdiğini kaydeden Erdoğan, "Bu parlamento çatısı altında kesintisiz, istikrarlı, kararlı ve sarsılmayan bir istikamet doğrultusunda Türkiye'yi çözümlerle buluşturduk, çok önemli reformlar gerçekleştirdik, Türkiye'nin ufkunu ve vizyonunu genişlettik. Öncelikle grubumuzdaki tüm milletvekillerimize, yaptığınız çalışmalardan dolayı ülkem, milletim AK Parti teşkilatı ve şahsım adına en kalbi şükranlarımı iletiyorum." diye ekledi.

Ak Parti milletvekillerine “Bugün yeni bir gün ve başlangıçtır. Hz. Mevlana'nın ifade ettiği gibi 'Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım'.” diye seslenen Erdoğan, “Elbette geçmişten dersler çıkaracağız. Ancak dünün bize verdiği tecrübeyi kendimize azık edecek, her zaman olduğu gibi gözümüzü, istikbale, ufuklara dikecek ve gelecek için çalışmaya devam edeceğiz.” diye kaydetti.

İktidarda olduklaRı 11 yılın, kendileri için “gurur tablosu” olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ne mutlu bize ki 11 yıl boyunca ülkemiz, milletimiz için bütün yaptığımız hizmetleri artık bir çırpıda sayıp dökemiyoruz. Ekonomiden, demokrasiden, iç politikadan, dış politikaya, ulaştırmadan, şehirleşmeye, enerjiden tarıma kadar ülkemizi milletimizi ilgilendiren her alanda çok önemli hizmetler verdik" şeklinde konuştu.

ERTAŞ'IN TAVSİYESİ

Konuşmasında geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Kırşehir ziyaretine değinerek devam eden Erdoğan, şunları söyledi: “21. yüzyılın bir Yunus Emre'si olan değerli ozanımız Neşet Ertaş'ı vefatının birinci yılı dolayısıyla hem kabri başında hem anma merasiminde hayırla yad ettik. Merhum Neşet Ertaş bir röportajında babası merhum Muharrem Ertaş'ın bir tavsiyesini aktarmıştı. Bu tavsiye gerçekten çok manidar. Şöyle diyor Muharrem Ertaş, 'Aşk ile çalışan yorulmaz'. Neşet Ertaş bunu hatırladı. Aşk ile çalışan yorulmaz, davası olanın davası olana ben yoruldum deme gibi bir lüksü olamaz. Biz, onun için aşk ile çalışmaya, bu millet ve ülke için devam edeceğiz. Ülke, millet, insanlık aşkıyla eser ve eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Nasıl ki her yeni günü yeni bir başlangıç olarak görüyorsak, ulaştığımız her hedefi de yeni bir başlangıç olarak kabul edecek, hedeflerimizi sürekli yükselterek, kendi kendimizle yarışmaya devam edeceğiz. 10 yıllardır ülkemize aşkla hizmet üretmek için yollarda, meydanlardayız."

Erdoğan, ardından partisini şu sözlerle anlattı: “Bizi bir araya getiren çıkar birlikteliği, ortak ihtiraslar değildir. Biz tesadüfen bir araya gelmiş öylesine toplanmış bir topluluk da değiliz. Biz ortak idealleri olan, ülke ve millet için aynı ortak sızıyı yüreğinde hisseden, adeta feleğin çemberinden geçerek aynı acıları, dertleri yaşayarak bugünlere ulaşmış yani, kader ortaklığı yapmış bir kadroyuz. Böyle bir kadro, kader ortaklığında dava arkadaşlığında buluşmuş bir kadro içinde birbirine çelme takmak, kuyusunu kazmak, birbirinin başarısızlığından medet ummak asla olamaz. Biz, en başından beri biriz ve beraberiz. Bir ve beraber Türkiye içinde bugüne olduğu gibi bundan sonra da omuz omuza, dayanışma içinde istikbale yürüyeceğiz. Dedikodulara, sanal tartışmalara, hakaretlere, iftiralara değil, önce milletin sonra vicdanımızın sesine kulak vereceğiz. Onun için hep ne diyoruz, 'bu kadronun içinde ben olamaz', bu kadronun içinde 'biz' var."

Herkesin sustuğu, susturulduğu dönemlerde bulabildiği en küçük hareket alanını değerlendiren susmadan, sinmeden, başını öne eğmeden davasını mücadelesini veren insanların bu davayı bugünlere taşıdığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Hesabını sadece ve sadece Allah'a ve millete verecek olanlar hiçbir şeyden korkmazlar. Taşıdığı canın Allah'tan bir emanet olduğunu düşünenler ölümden baskıdan asla geri adım atmazlar. Siz iyi olduğunuz sürece mutlaka kötüler olmuştur, mutlaka kötüler sizi engellemeye çalışacaklardır. Diklenmeyecek ama dik duracaksınız. Başınızı asla öne eğmeyecek, dava taşını gediğine koyana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı, milletin de bir tuzağı var. Siz iyi olursanız, o tuzaklar altüst olacak. O tezgahların hepsi yerle yeksan olup gidecektir.” diye konuştu.

MUHALEFET YOKLUĞU

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'deki en büyük sıkıntılardan birinin de “muhalefet eksikliği” olduğunu anlattı: “11 yılda, siyaseti ve siyaset yapma şeklini çok değiştirdik. Siyasetin anlamına anlam kattık. Siyaseti gerçek anlamıyla buluşturduk. Ancak bir kez daha ifade etmeliyim ki bu süreçte muhalefet kendini değiştirmeyi, maalesef başaramadı. Muhalefet, küçük meselelere takılıp kalmayı, yerel kalmayı, azla yetinmeyi, statüko kalesine sımsıkı sarılmayı tercih etti. Türkiye, 11 yıllık süreçte koalisyonlar, istikrar ve güven sorununu aşarken ne yazık ki muhalefet sorununu aşamadı. 11 yıl boyunca söylemlerini, dillerini, üsluplarını dahi değiştirme gereği duymadılar. Defalarca yenilmelerine, kaybetmelerine rağmen ithamları, iftiraları defalarca yüzlerine vurulmasına rağmen muhalefet kendisini yenileme, yeni şartlara uyum sağlama büyük Türkiye vizyonuna ayak uydurma gereğini hiçbir zaman hissetmedi.”

MUHALEFET GENEL BAŞKANLARININ İSMİNİ AĞZIMA ALMAYACAĞIM

Bir televizyon programında yaptığı açıklamayı hatırlatan Erdoğan, “Bundan sonra muhalefet genel başkanlarının adını dahi ağzıma almayacağım. Bizim meselemiz zihniyetlerdir. Biz zihniyetleri konuşacağız. 11 yıl boyunca AK Parti'ye hangi çamuru atmak istedilerse hep ellerine yüzlerine bulaştırdılar. AK Parti'ye hangi iftirayı attılarsa o iftira döndü, onları buldu. Millete söyledikleri tüm yalanlar, millet tarafından reddedildi. Muhalefet yaşadıklarından, özellikle de hatalarından ders çıkarmak yerine, yanlışta ısrara devam etti. Hiç kuşkusuz böyle bir muhalefet AK Parti için talih olsa da Türkiye için, demokrasi için bir talihsizliktir."

Muhalefetin en büyük sorununun 'vesayet sorunu' olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Demokrasimiz vesayetten kurtulurken, muhalefet kendisini bağımlı hale getiren, üzerinde adeta gölge gibi duran vesayetten kurtulamamış, vesayet zincirlerini koparıp atamamıştır. Vesayetin gölgesinde siyaset yapılamaz. Siyaset sandığa ve sandık sonuçlarına saygı duymakla, milli iradeye tabi olmakla yapılır. Çetelerin, terör örgütlerinin, Türkiye düşmanı kimi odakların vesayetinde sağlıklı bir siyaset yapılamaz. Değişime direnen, vesayet altında bir muhalefet Türkiye'nin bir talihsizliği olsa da biz bu talihsizliği aşarak Türkiye'yi hızla büyütmeye devam edeceğiz.” dedi.

Muhalefet karşısında sağduyulu ve sorumlu davranarak tahriklere boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, “Gerilim siyaseti tuzağına düşmeyeceğiz. Özellikle muhalefete, muhalefetin kendi dil ve üslubuyla cevap vermeyecek o seviyeye düşmeyeceğiz. 2014 Mart seçimlerine kadar kutuplaştırmayı artırmak, buradan nemalanmak isteyen muhalefete bu kozu vermeyeceğiz. AK Parti 76 milyonun tamamını muhatap olan, aynı gönül birliği ile konuşan, Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayan bir partidir" şeklinde konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.