Erdoğan: Beşşar Esad Devlet Terörü Estiren Bir Teröristtir

Erdoğan: Beşşar Esad Devlet Terörü Estiren Bir Teröristtir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Beşşar Esad'ı ben artık bir siyasi olarak kabul etmiyorum o devlet terörü estiren bir teröristtir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Beşşar Esad'ı ben artık bir siyasi olarak kabul etmiyorum o devlet terörü estiren bir teröristtir." dedi.

Başbakan Erdoğan, Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ile Sharaton Otel’de yaptığı görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.
'Askerlikle ilgili düzenleme bayrama yetişecek mi?' sorusuna Başbakan Erdoğan, “Yok bu artık bayramdan sonra. Askerlik konusu ile ilgili şu anda Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Genelkurmay Başkanlığı çalışmalarını yapıyorlar . Hemen anında bir karar almak şu bakımdan kolay değil. Mevcut elimizdeki asker potansiyelimiz, gelenlerle bunların dengelemesi yapılacak. İhtiyaçlar, bunların değerlendirmesini yaptıktan sonra kararı alacağız. Bununla ilgili bakanlar kurulu kararı yeterlidir. Ona göre adımı atarız. 6 ay, diğeri de oniki ay. Mutabık kaldığımız budur. Yedek subaylığın kaldırılması söz konusu değil. Aynı şekilde devam edecek.” karşılığını verdi.

Erdoğan, demokratikleşme paketindeki idari düzenlemelerle için de “İdari olanları yetiştirmeye çalışıyoruz. İdari olanlar hangisi ise hepsini yetiştirmeye çalışacağız.” dedi. Başbakan, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanılığı'nın tutukluluklarla ilgili düzenleme yaptığına ilişkin haberlerin hatırlatılmasına üzerine ise “Şu anda ‘sağır duymaz, uydurur’ kabilinden bazı yazılı ve görsel medya bu tür şeyleri yapıyor. Önüme gelmiş ne dosya, ne teklif var. Duymadım, sizden duyuyorum." yanıtını verdi.

KERRY'NİN, ESAD AÇIKLAMASI

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Beşşar Esad ile ilgili açıklamasını, şöyle değerlendirdi: “Siz de insansınız, ben de insanım. 110 bin kişiyi öldüren bir insanın davranışlarını nasıl övgüyle karşılayacağız. Böyle birşey olabilir mi? Neticesi ölüm olan silah, ne olursa olsun, bu ister kimyasal olsun, ister diğer silah türleri olsun. Bunun neticesi ölüm mü? Ölüm. O zaman biz buna nasıl övgü gönderebiliriz. Buna övgü gönderebilecek insan tasavvur edemiyorum. Kerry'nin de böyle bir açıklama yaptığını zannetmiyorum. Kendisiyle çelişkiye düşer. Bu kadar açık konuşuyorum.”

FENERBAHÇE-TRABZONSPOR MAÇI SONRASI YAŞANANLAR

Fenerbahçe-Trabzonspon maçı sonrası yaşanan olaylar için de Erdoğan, “Televizyondan izlediğim kadarıyla Trabzonspor başkanına karşı takınılan bu tavrı hiç şık bulmuyorum, çok yanlış buluyorum. Berabere neticelenmiş bir maç. Burada kakıp da bir misafir takıma, karşı evsahibi takımın seyircilerinin, taraftarlarının kalkıp da böyle şişelerle taşlarla filan falan saldırıda bulunması sayın başkana karşı böyle bir tavır takınılmasını, doğrusu çok çok çirkin buluyorum. Bu bir defa bizim sporumuza yakışmıyor. Bu tür şeylerden de süratle kaçınmamız lazım. İşte bunlar birbirine karşı olumsuz gelişmeleri tetikliyor. Ondan sonra işte Fenerbahçe seyircisi, Trabzon'a gidince acaba ne olur? sorusunu sormaya başlıyorsun. Bu tür olumsuzlar, olumsuzlukları tetikliyor. Ben tüm bunlara rağmen Trabzonspor başkanının olaylar karşısındaki tavrını da açık söylüyorum, tebrik ediyorum, takdir ediyorum. Soğukkanlı olması önemliydi." açıklamasını yaptı.

"ESAD TERÖRİSTTİR"

Başbakan, bir başka soruyu da, “Beşşar Esad'ı ben artık bir siyasi olarak kabul etmiyorum. O devlet terörü estiren bir teröristtir. 110 bin kendi halkını vatandaşını öldüren bir insan teröristtir ve bir devlet terörü estirmektedir. Başka bir soru bana bu konuda sormayın. Bunu da Türk medyası içerisinde savunanları da anlamakta zorlanıyorum. Demek ki onlar da, devlet terörü estiren bu zatla beraber kendi ülkesinin başbakanını yargılayacak veya kötüleyebilecek kadar bu seviyeye düşmüşler." ifadeleriyle cevapladı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.