Erdoğan: Annelik, Babalık Şefkati Bilmeyenler Bu Tablolara Kör Ve Sağırdır

Erdoğan: Annelik, Babalık Şefkati Bilmeyenler Bu Tablolara Kör Ve Sağırdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki olaylarla ilgili "Annelik, babalık şefkati nedir; bunu bilmeyen veya annelik, babalık duygusu nedir; bunu bilmeyen bu tür şeylere kördür, bu tür tablolara sağırdır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki olaylarla ilgili "Annelik, babalık şefkati nedir; bunu bilmeyen veya annelik, babalık duygusu nedir; bunu bilmeyen bu tür şeylere kördür, bu tür tablolara sağırdır." değerlendirmesinde bulundu.

    Erdoğan, Arjantin'in Başkenti Buenos Aires'ten Türkiye'ye döndü. Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, yurt dışında yaptığı görüşmelerin ana konusunu Suriye'nin oluşturduğunu söyledi.

    Annelik-babalık duygusu nedir bunu bilmeyen insanların bu tür tablolara sağır olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, Suriye'de kimyasal silahlar kullanılarak çocukların, yaşlıların, kadınların öldürülmesinin bir kenara konulacak konu olmadığını ifade ederek "Kim baba ise kim anne ise kimin çocukları varsa onların o sararmış cansız bedenlerini herhalde yok farz etmesi mümkün değildir. Ama annelik, babalık şefkati nedir; bunu bilmeyen veya annelik, babalık duygusu nedir; bunu bilmeyen bu tür şeylere kördür, bu tür tablolara sağırdır. Nitekim şu anda da eğer dünyada bazı siyasiler gerek ülkemizde gerek dünya genelinde bazı liderler hala bu tabloya maalesef kör ve sağır kalabiliyorsa işte bu, bir nasip meselesidir." dedi.

    Erdoğan, şöyle devam etti: "Gelinen nokta şudur; özellikle kimyasal silah kullanımı noktasında herkes bunu kabul ediyor. Kimler tarafından kullanıldığı noktasında ise hedef saptırma var. Bizim kanaatimiz ise kesindir. BM yetkilileri de incelemeleri yaptı. Zaten çok kısa süre içinde BM'de açıklama yapacaktır. İkinci tespit ise kimyasal silahlardan daha ötede 106, 107 bin belki şu an daha da fazla insan öldürüldü. Sniper ve tank toplarla öldürüldü, helikopterlerle, bombardımanlarla, uçaklarla saldırmaya başladı. sadece kimyasal silahlarla 1700 kişi hayatını kaybetti."

    Başbakan Erdoğan, "Her türlü koalisyonun içinde yer alırım" açıklamalarına serzeniş edenlerin annelik ve babalık duygularını ortaya koyduklarını söyledi. Türkiye'nin 900 kilometre Suriye ile sınırı bulunmasına karşın Türkiye'ye sessiz kalın demenin manasız olduğunu vurgulayan Erdoğan, Suriye'de 7 milyon insanın göçmen ve sığınmacı durumunda olduğunu belirtti. "Bunları görmeyen göz için ne diyeceğiz? Bunları değerlendirmeyen siyasetçi için ne diyeceğiz?" diyen soran Başbakan Erdoğan, özellikle bunu milletin anlayışına bıraktığını vurguladı.

    "Kimse kalkıp Haçlı Seferleri böyleydi şöyleydi demesin. Çanakkale de bir haçlı seferidir." diyen Erdoğan, o zaman Suriye'den, Mısır'dan, Balkanlar'dan, Kosova'dan bizim yanımızda olanlar olduğunu hatırlattı. "O tarihte bu ülkeler hangi duygularla savaştılarsa, bugün bizde aynı duygularla onların yanında olmayı görev telakki ediyoruz." ifadelerini kullandı.

    G-20 zirvesinden sonra 16 saatlik uzun bir yolculuk sonrası 2020 Olimpiyatları'nın yapılacağı şehrin belirleneceği Buenos Aires'e geçtiklerini hatırlatan Erdoğan, olimpiyatlar İstanbul'da yapılsaydı Türkiye de İstanbul da geniş coğrafya da bundan olumlu bir şekilde etkileneceğine dikkat çekti. "Olimpiyat, barış, dostluk ruhu kazanacaktı." diyen Erdoğan, "Ama görünen o ki İstanbul'un potansiyeli yeterince dikkate alınamamış, netice itibariyle ev sahibi Tokyo olmuştur. Tokyo bir olimpiyata ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin olması hakikaten çok çok farklı bir tabloyu ortaya koyacaktı. Bu geleceğe bakma konusunda bir engel teşkil etmeyecektir. Önümüzdeki süreçte spora ve sporcuya yaptığımız yatırımları aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.