Erdemlilik Hareketini Uygulayan İlk Belediye: Pursaklar

Erdemlilik Hareketini Uygulayan İlk Belediye: Pursaklar

Ankara’nın kuzeye açılan kapısı Pursaklar, Başkent’in en genç ilçesi konumunda. 2004 yılında Selçuk Çetin’in Belediye Başkanı olması ile atak yapan Pursaklar, 2008‘de ilçe olarak önemli bir gelişme sağladı. Selçuklu ve Osmanlı...

Ankara’nın kuzeye açılan kapısı Pursaklar, Başkent’in en genç ilçesi konumunda. 2004 yılında Selçuk Çetin’in Belediye Başkanı olması ile atak yapan Pursaklar, 2008‘de ilçe olarak önemli bir gelişme sağladı. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile ilçeyi şehir görünümüne kavuşturan Başkan Çetin, yaptığı özgün kültürel faaliyetle de şehir kültürünü ilçeye kazandırdı. Bu projelerden biri olan ve Türkiye’de ilk defa Pursaklar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Erdemli Gençlik Kulübü 2012’de kuruldu. Hedef ise, milli ve manevi değerlere bağlı erdemli bir gençliğin yetiştirilmesi. Kısa sürede binlerce üyeye ulaşan Erdemli Gençlik Kulübü’nde gençler geleceğe hazırlanıyor.

GENÇLERE ADAB-I MUAŞERET AŞILANIYOR

Bir ülkenin en önemli gücünü oluşturan genç nüfus artık Pursaklar’da erdemli bir gençlik olarak yetişiyor. Gençliği kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, milli eğitimden arda kalan zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmek üzere çeşitli programların düzenlendiği Erdemli Gençlik Kulübü’nde hem teknik hem de sportif faaliyetler bulunuyor.

Gençlere ufuk kazandıran, onların yeteneklerini keşfetmesini sağlayan Erdemli Gençlik Kulübü’nde üyelere ilk olarak adab-ı muaşeret kuralları öğretiliyor. Bu amaçlarla kurulan kulüp, gençlere adab-ı muaşeret kuralları içerisinde hayatına yön verebilen bir kimlik kazandırmayı hedef ediniyor. Pursaklar Merkez Mahallesi Tevfik İleri Pazar Alanı ve Kültür Merkezi’nde bulunan Erdemli Gençlik Kulübü, 9 – 14 ve 15 – 18 yaş gruplarına yönelik programlarla gençlere hizmet veriyor.

KURULUŞ HİKÂYESİ

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçedeki her yaş grubuna yönelik yapmış olduğu faaliyetlerde gençlere ayrı bir önem vererek ilk önce okullarda anket yaptırdı. Yapılan anketlerde “Siz belediye başkanı olsaydınız gençlere yönelik hangi faaliyetleri yapardınız?” sorusu yöneltildi. Bu yöntemle gençlerin duygu ve düşünceleri alınarak projeye bizzat gençler dâhil edildi. Anketlerin dışında okul idarecileri, kanaat önderleri ile de istişare eden Başkan Çetin, “Pursaklar’a Erdemli Gençlik Kulübü yapmamız gerekiyor” diyerek projeyi başlattı.

HEM TEKNOLOJİ HEM DE SPOR GRUPLARI BULUNUYOR

Gençlerin eğitimlerini göz önünde bulunduran yetkililer, özellikle okullardaki eğitimlerden arta kalan zamanlarda faaliyet yapmaya özen gösteriyor. Gençlere verilen mesleki eğitimler aynı zamanda onların okul başarılarına da katkıda bulunuyor. Erdemli Gençlik Kulübü bünyesinde birçok çalışma grubu oluşturularak önemli işler yapılıyor. Bunların başında Bilim ve Teknoloji Grubu, Proje Grubu, Müzik Grubu, Basın Yayın Grubu, Spor Grubu, Dağcılık ve İzcilik Grubu, Seyyah Grubu, Kitap Kurdu Grubu yer alıyor.

GENÇLER TÜRKİYE GÜNDEMİNİ TAKİP EDİYOR

Türkiye’nin siyasal yaşamında ve gelecek yapısında önemli bir yere sahip olan gençler, bu kulüp ile gazete ve kitap okuma alışkanlığı kazandı. Türkiye gündemini yakından takip etmeye başladı. Özellikle milli iradenin temsilcisi olan milletvekillerinin çalışma koşullarını, toplumu ilgilendiren siyasal, kültürel, sanatsal, sportif ve hukuk alanındaki düzenlemelerin yapıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ederek gelişmeleri yerinde takip etti.

Aldıkları eğitimler neticesinde ülke yönetimine ve hukuk kurallarına kafa yoran gençler, hazırlamış oldukları anayasaya katkı metnini TBMM Genel Sekreteri’ne takdim edip ülkenin geleceğinde söz sahibi olma erdemini ve cesaretini gösterdiler. Kulüp üyeleri kendilerine sunulan imkânlar ölçüsünde düzenli olarak sinema ve tiyatroya giderek bu kültürü yerleşik hale getirdiler.

Zamanın boşa geçmemesi ve bilgilerin körelmemesi için tüm gençleri kulübe çağıran Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Erdemli Gençliğe Üye Olun Gençliğinize Doyun” diyerek gençleri davet etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.