Enkazda oynuyorlar!

Enkazda oynuyorlar!

Konya'nın dört bir yanında kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Dönüşüm nedeniyle yıkılan binaların enkazları ise çocukların oyun alanı oldu. Çocuklar adeta ölümüne oyun oynuyor

Şehir merkezindeki birçok mahallede yılar önce başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Eski binaların yerini lüks konutlar alıyor. Dönüşüm çalışmaları esnasında bir takım hoş olmayan görüntüler de ortaya çıkıyor. Dönüşen mahallelerde bir yanda lüks konutlar yükselirken, bir yanda da enkazlar var. Dönüşüm çalışmaları nedeniyle birçok bina yıkıldı. Yıkılan binaların enkazı ise hala kaldırılmadı. Enkazlar ise çocukların oyun alanı oldu. Meram Dedekorkut Mahallesi'nde, Sivaslı Ali Kemal Caddesi'nin ve lüks sitelerin hemen yanı başında bulunan enkazda çocuklar oyun oynuyor. Enkazı oyun alanı olarak kullanan çocuklar, hayatlarını tehlikeye atıyor. Duyarlı vatandaşlar, üzücü bir hadise yaşanmadan enkazların kaldırılmasını, firmalar, belediyeler ve yetkililerin dönüşüm çalışmalarında daha özenle davranmasını istiyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK TEHLİKELİ

Enkaz alanı hakkında, "Suriye görünümlü Meram" yorumunu yapan Kenan Toy isimli vatandaş, enkazların çocuklar için büyük tehlike olduğunu söyledi. Toy, "Dedekorkut Mahallesi'ndeki enkazda şu an çocuklar oyun oynuyor. Enkazın yanı başında da fiyatı 300 ila 600 bin lira arasında değişen lüks konutlar var. 3 yıl önce bir müteahhit firma, bu enkazın da içinde bulunduğu adada inşaat yapmak amacı ile bazı müstakil evlerin sahipleriyle anlaştı. Aynı adanın diğer bölümündeki müstakil ev sahipleri ise başka bir müteahhit firma ile anlaşır. İki firma alana talip olunca anlaşmazlık mahkemeye taşınır. İlk müteahhit inşaata başlamak için evlerin bir bölümünü yıkmaya kalkınca diğeri de olayı mahkemeye taşır. Neticede hukuki süreç devam ettiği için inşaata her iki müteahhit firma da başlayamaz. Enkaz öylece kaldı" diye konuştu.

ÇOCUKLAR ÖLÜMÜNE OYUN OYNUYOR

Kenan Toy, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Asıl mesele, anlaşmazlığın sebebi veya hukuki boyutu değil. O kısmı buradan para kazanacaklar düşünsün. Fotoğrafta da görüldüğü üzere çocuklar enkazın tepesinde ölümüne oyun oynuyor. Çocuklar o enkazın bulunduğu arazinin değerini, yasaları, yönetmelikleri, belediyeyi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü bilmiyor. Çocuklar yıkıntılar üzerinde, hiç kimsenin itibarını ve hatta kendi canlarını bile düşünmeden masumane duygularla güle oynaya orada vakit geçiriyorlar."

DÖRT BİR YANDA BENZER SIKINTILAR VAR

Benzer sıkıntıların şehrin dört bir yanında olduğuna da dikkat çeken Toy,  "Bu tarz yıkıntılar çok fazla. Dönüşümün olduğu heryerde enkazlar ve yıkıntılar var. Eski evlere bazı art niyetliler de yerleşmiş durumda. Sonuç olarak birileri para kazanacak diye insan hayatını hiçe sayamayız. İlgili belediyelerin bu enkazları kaldırması için ila bir insanın ölmesi ya da yaralanması mı gerekiyor" diye sordu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

23.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum