'Engellilere Acıyan Gözle Bakma Sorunları Çözmüyor'

'Engellilere Acıyan Gözle Bakma Sorunları Çözmüyor'

Antalya Manavgat Dr. Hüseyin Vural Özel Eğitim Okulları Müdürü Şerafettin Çetin, toplumun engellilere acıyan gözle bakma ve dilenci muamelesinde bulunmaktan bir an önce bakmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası...

Antalya Manavgat Dr. Hüseyin Vural Özel Eğitim Okulları Müdürü Şerafettin Çetin, toplumun engellilere acıyan gözle bakma ve dilenci muamelesinde bulunmaktan bir an önce bakmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bir dizi etkinlikle başladı. Hafta etkinliği kapsamında Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu Halk Oyunları Grubu yöresel halk oyunlarından kesitler sundu. Okul Müdürü Şerafettin Çetin, engellilere acıyarak ya da onlara bakıp duygulanmanın sorunu çözmeyeceğini kaydetti. Engellilerin hayat sigortasının sağlıklı bireyler olduğunu belirten Çetin, her sağlıklı bireyin engelli kardeşinin elinde tutar topluma kazandırırsa sorunun çözümünde mesafe katedilmiş olacağını ifade etti. Engelli dünyaya gelmenin insanın kendi elinde olan bir olayın olmadığını belirten Çetin, bu sebeple engelli olmanın bir ayıp olmadığını söyledi.

Engelli çocuk sahibi olmanın da Allah'ın bu dünyada imtihanı olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini belirten Çetin, "İnsan, inanç, söz ve fiil ve davranışlarıyla dünyada imtihan halindedir. Nasıl ki yola çıktığımız zaman inişi, çıkışı, kıvrımı, kasisi ve engebeli bir yolla karşılaşıyorsak, dünyada aynıdır. Omzumuzda pek çok görev ve sorumluluk vardır. Hep ölüme doğru yürüdüğümüz şu yolda acı, tatlı, iyi ve kötü olaylarla karşılaşırız. Sevindiğimiz, güldüğümüz ağladığımız zamanlar olabilir. Görev ve sorumluluklar bizi yorabilir. Bazen başarılı olur nimetlerle karşılaşırız. Bazende başarısız olur musibetle karşılaşırız. Bu durumlar hayat boyu sürer gider. Bunlar bazen bizim ihmalimizden bazen de başkalarının sorumsuzluğundan başımıza gelebilir. Bunlar bizim dünyadaki sınavımızdır. Bu sınavdan başarılı da olabiliriz başarısız da." diye konuştu.

KENDİMİZİ BİR GÜNDE ENGELLİLER YERİNE KOYALIM

İnsanoğlunun ya engelli ya engelli yakını ya da engelli adayı olduğunu vurgulayan Çetin, her sağlıklı bireyin bir gün engelli olma ihtimalinin bulunduğunu 'Bundan korkmak yerine hazırlıklı ve tedbirli olmanın daha doğru ' olacağını kaydetti. Toplumun, engelliye acıma ve dilenci muamele yapmasından bir an önce vazgeçmesi uyarısında bulunan Çetin, engelliye acıyarak bakarak duygulanmanın hiç bir sorunun çözümüne katlı sağlamayacağının iyi bilinmesi gerektiğini dile getirdi. Çetin, "Kendimizi bir günde olsa engelliler yerine koyarak yaşayalım. Engellilerin sorunlarının çözümünün bir haftaya sığmayacağını göreceksiniz. Engelli kardeşlerimizin hayata tutunmada önlerine çıkan engelleri ortadan kaldırmada güç birliği yapalım. Engellilerini el birliğiyle kaldıralım. Onların işlerini zorlaştırmayalım, kolaylaştıralım. Kanunlarımız, işyerlerinde çalışan her 100 işçiden üçünün engelli olma zorunluluğu kılmıştır. Bu dünyaya istediğimiz gibi gelmedik, istediğimiz gibi gidemeyiz." dedi.

Etkinlikte Manavgat Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu'nda görev yapan öğretmenlerinden oluşan koroda engelli öğrenciler için sevilen türküleri seslendirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.