Engelliler, Sera Ürünleri Yetiştiriyor

Engelliler, Sera Ürünleri Yetiştiriyor

Nevşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nden yararlanan engelliler için oluşturulan sera alanında, çeşitli türde ürünlerin ekimi tamamlandı.Nevşehir Belediyesi ta...

Nevşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nden yararlanan engelliler için oluşturulan sera alanında, çeşitli türde ürünlerin ekimi tamamlandı.

Nevşehir Belediyesi tarafından eğitilebilir düzeydeki engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunması amacıyla Kıratlıoğlu Mahallesi’nde hizmete kazandırılan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi bahçesinde oluşturulan sera alanında engelliler, çeşitli türde sebze üretimi yapıyor.

Özel eğiticiler nezaretinde sosyal ve sportif aktivitelerin gerçekleştirildiği merkezden yararlanan 40 engelli için Özel İnsanlar Eğitim Merkezi bahçesinde yaklaşık 25 metrekarelik bir alanda oluşturulan sera alanında, domates, biber, patlıcan, marul, maydanoz, salatalık, soğan ve çilek gibi ürünler yetiştiriliyor.

Sera alanında yetiştirilen sebzeler, merkezden yararlanan engelliler tarafından tüketilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.