Engelliler bağımlı olmadan yaşayacak

Engelliler bağımlı olmadan yaşayacak

Engelli bireyleri ele alan sempozyumda engellilerin başkalarına bağımlı olmadan yaşayabilmeleri için yapılması gerekenler anlatıldı

İş Okulları ve İş Eğitim Merkezlerinin Mesleki Eğitim Programları ile ilgili sempozyum Turizm ve Otelcilik Uygulama Otelinde başladı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Özel Eğitim Rehberlik Genel Müdürü Hakan Sarı, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Talim ve Terbiye Kurulu, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Mesleki Yeterlilik Kurumu temsilcileri ile üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğretim üyeleri, iş okulları ve iş eğitim merkezlerinde çalışan idareci ve öğretmenler katıldı.

 

Hazırlanan Program ile ülke genelinde uygulamalarda standardı oluşturmak için engelli bireylere çalışma, zamanı iyi kullanma ve iş disiplini konularında beceri kazandırmak, yaşam boyu öğrenme ilkesi doğrultusunda bireylere farklı koşullara göre seçenekler sunmak; engelli bireyleri eğitim performansı, ilgi ihtiyaç ve yetenekleri doğrultusunda iş ve meslek hayatlarına hazırlayarak sektör beklentilerine cevap veren mesleki yeterliliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek, ileride başkalarına bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürmeleri, kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak hedefleniyor.

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ KONUŞULDU

Öte yandan Konya Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan,  İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile 4 + 4 + 4 Eğitim Sistemi ile ilgili yapılacak olan çalışmalara ait görüşmeler yapmak üzere; Çumra Tarım Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Çumra Tarım Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen programda, Konya ve ilçelerinin okul, bina, araç, gereç ve öğretmen varlığı ile 4 + 4 + 4 Eğitim Sistemine en uygun illerden biri olduğunu, mevcut duruma % 20 oranında takviye gerektiğini belirten Turan, ilçe müdürlerinin de bu kapsamda çalışmalarını sürdürmeleri gerektiğini ifade etti. Konya Milli Eğitim Müdürü Şerafettin TURAN, “4 + 4 + 4 Eğitim Sistemi ile ilgili fiziki ortamların oluşturulmasında daha etkin çalışmak için iletişimimiz güçlü olsun” vurgusu yaptı. Toplantı 4 + 4 + 4 Eğitim Sistemi, rehberlik hizmetleri, yeni döneme ait projeler ve çalışmaların görüşülmesinden sonra sona erdi. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.