Engelli Vatandaşın Akülü Araç Sevinci

Engelli Vatandaşın Akülü Araç Sevinci

Muş’ta 2 yaşında iken geçirdiği menenjit hastalığı sonucu bir ayağından sakat kalan Mustafa Özen(43)’in hayali gerçek oldu. Yıllardır tekerlekli sandalye almak için çalmadık kapı bırakmayan Özen’e İstanbul’dan akülü tekerlekli...

Muş’ta 2 yaşında iken geçirdiği menenjit hastalığı sonucu bir ayağından sakat kalan Mustafa Özen(43)’in hayali gerçek oldu. Yıllardır tekerlekli sandalye almak için çalmadık kapı bırakmayan Özen’e İstanbul’dan akülü tekerlekli sandalye gönderildi.

Yıllardır mavi kapak ve çeşitli ‘tekerlekli sandalye’ kampanyalarına müracaat eden Özen, Muş’ta internet üzerinden yayın yapan bir televizyon kanalına tesadüfen konuk oldu. 43 yaşındaki Özen, tek hayalinin bir tekerlekli sandalye olduğunu ve çok zor şartlar altında hayat mücadelesi verdiği söyledi. 2 çocuk babası ve eşi de engelli olan 43 yaşındaki Özen’in sesine İstanbul’da sosyal medyada ‘kimsesizlerin kimsesi’ diye bir grubun kurucusu olan Selahattin Şimşek, kulak verdi. Sosyal medya üzerinden kolları sıvayan Şimşek, aldığı akülü aracı internet üzerinde yayın yapan televizyon kanalı sahibi Kasım Peker’e gönderdi. 2 çocuk babası ve eşi de engelli olan Mustafa Özen’e akülü tekerlekli sandalyeyi teslim eden Kasım Peker, şunları söyledi: “İnternet üzerinde yayın yapan ‘Kanal Muş’ adı altında bir televizyonumuz var. Çarşı merkezinde yaptığımız programların birinde 43 yaşındaki bedensel engelli ağabeyimiz Mustafa Özen ile tanıştık ve kendisine tekerlekli sandalye isteğinde bulunmasını istemiştik. Özen’in gerçekten mağdur ve tek hayali olan sandalyeydi. Bu samimiyete binaen İstanbul’da ‘Kimsesizlerin Kimsesi’ diye kurulan bir grubun kurucusu Selahattin Şimşek adında bir hayırsever vatandaşımız bize ulaştı ve bizde durumu anlattık. Çok sağ olsun tekerlekli sandalye yerine akülü sandalye gönderdi. Bu bizi daha da sevindirdi.”

“ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIM VE ARTIK UMUDUMUZ KESMİŞTİM”

2 yaşından itibaren bedensel engelli olduğunu belirten Mustafa Özen (43) tekerlekli sandalye için çalmadık kapı bırakmadığını ve sonunda hayalinin gerçek olduğunu ifade etti. ‘Tekerlekli sandalye’ için başlatılan kampanyalar için sürekli girişimlerde bulunduğunu ve hep şansızlığından dolayı alamadığını kaydeden Özen, “küçük yaşta menenjit hastalığı geçirdim ve bir bacağım sakat kaldı. Benim eşimde bedensel engelli ve 2 çocuğum var. Tek hayalim olan tekerlekli sandalyeye kavuşmaktı ve bunun için mavi kapak topladım. Komşularım, tanıyan ve tanımayan herkes mavi kapak topladı ancak yine sandalye alamadım. Bugün ise bana akülü tekerlekli sandalye gönderildi. Çok mutluyum ve ne diyeceğimi bilemiyorum. Buna vesile olan ve bu iyiliği yapan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hayali gerçek olan Özen, çocukları ile birlikte akülü tekerlekli sandalyenin sevincini yaşadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.