Engelli öğrencilerin bilgiye ulaşımı çalıştayı yapıldı

Engelli öğrencilerin bilgiye ulaşımı çalıştayı yapıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Konya Üniversitesi tarafından Bilişim ve Öğretim Materyallerinin Erişilebilirliği Çalıştayı yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Konya Üniversitesi tarafından Bilişim ve Öğretim Materyallerinin Erişilebilirliği Çalıştayı yapıldı.
Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Erol Güngör Salonu'ndaki çalıştayın açılışına AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarı, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve öğretim üyeleri katıldı.
Açılışta konuşan Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, fakültedeki görme engellilerin alanlarıyla ilgili bilgi kaynaklarına ulaşmaları için çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kayıt stüdyosunda 23 ana bilim dalının kitaplarını gönüllü öğrencilere okutmaya başladıklarını söyledi. Bilişim teknolojilerinin eğitim ortamlarından yararlanamayan engellilere büyük fırsatlar sunduğunu kaydeden Sünbül, çalıştayın eğitimine devam eden engellilerin öğrenim ihtiyaçlarının daha sağlıklı karşılanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Hükümetin engellilerle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, çalıştayların engelli öğrencilerin eğitim hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için önemli olduğunu kaydetti. Konya belediyelerinin engelsiz yaşam konusunda Türkiye'ye örnek çalışmalar sergilediğini dile getiren Türkmenoğlu, gerçekleştirilen çalıştayın hayırlı olmasını diledi.

BİLİŞİM VE ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN ERİŞİLEBİLİRLİĞİ ÇALIŞTAYI
Bilişim ve Öğretim Materyallerinin Erişilebilirliği Çalıştayı'nda, web online erişim, sosyal medya, girişimcilik ve engelliler, destekleyici öğretim materyal ve teknolojileri, tüm paydaşlar için öğretim materyalleri tasarımı, uzaktan eğitim ve açık eğitim kaynakları, engelsiz teknoloji ve bilişim sistemleri, engelliler için mobil araçlar konusunda çalışma grupları oluşturularak konular ele alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.