Engelli Kadınlar Meslek Öğrenerek İş Sahibi Olacak

Engelli Kadınlar Meslek Öğrenerek İş Sahibi Olacak

Kayseri Bedensel Engeliler Derneği, Sabancı Vakfı Hibe Programı'ndan hibe alarak 20 engelli kadına önce mesleki eğitim kursu verecek ardından iş bulmalarını sağlayacak. Kayseri Bedensel Engeliler Derneği, Sabancı Vakfı Hibe Programı'ndan...

Kayseri Bedensel Engeliler Derneği, Sabancı Vakfı Hibe Programı'ndan hibe alarak 20 engelli kadına önce mesleki eğitim kursu verecek ardından iş bulmalarını sağlayacak.

Kayseri Bedensel Engeliler Derneği, Sabancı Vakfı Hibe Programı'ndan hibe almaya hak kazandı. Hazırlanan proje hakkında bilgi verilen toplantıya Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Kayseri Bedensel Engeliler Derneği Başkanı Fatma Oytun, dernek yönetim kurulu üyeleri ve iş kadınları katıldı. Programda konuşma yapan Kayseri Bedensel Engeliler Derneği Başkanı Fatma Oytun, projenin engelli kadınlara yönelik önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Oytun, “Birleşmiş Milletlerin (BM) kadın insan haklarını geliştirme ortak programı Sabancı Vakfı Hibe Programında derneğimiz tarafından hazırlanan ve hibe almaya hak kazanan okuyan, çalışan, üreten engelli kadının gücü tanıtılması programı uygulamaya konuluyor. Burada ki amacımız 20 engelli kadınımıza ev tekstili konusunda meslek eğitimi vermektir. Asıl amacımız budur ve bu konuyla ilgili projemizin kabul edilmesinden sonra zaten yapacağımız tüm faaliyetleri de zaman içerisinde tüm basınımızla paylaşacağız. Kurs sonrası, kadınlarımız meslek sahibi olduktan sonra onların istihdamları ile ilgili de çalışma proje kapsamındadır" diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.