Engelli Gençler Sosyal Projeler İle Eğlenceli Anlar Yaşıyor

Engelli Gençler Sosyal Projeler İle Eğlenceli Anlar Yaşıyor

Erzincan’da aralarında engelli gençleri de kapsayan ’Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda’ Sosyal Destek Projesi(SODES) engelli gençlerin hem sosyalleşmesine katkı sağladı, hem de onların eğlenceli dakikalar yaşanmasına katkıda bulunuldu.Erzincan...

Erzincan’da aralarında engelli gençleri de kapsayan ’Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda’ Sosyal Destek Projesi(SODES) engelli gençlerin hem sosyalleşmesine katkı sağladı, hem de onların eğlenceli dakikalar yaşanmasına katkıda bulunuldu.

Erzincan Belediyesi tarafından 2013 yılında hayata geçirilen ve 9 ayı tamamlanan ‘Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda’ projesi zihinsel ve bedensel engelli gençlere umut oldu. Proje ile birlikte 10 down sendromlu çocuğa halk oyunları, 10 bedensel engelli çocuğa piyano dersi veriliyor. 4 aşamalı gerçekleştirilen projede aynı zamanda 30 çocuğa İngilizce, 50 çocuğa da Mental Matematik dersleri verildi.

Erzincan Belediyesi tarafından SODES projesi kapsamında hazırlanan ve yaklaşık 9 aydır haftada iki saat kurs gören down sendromlu öğrenciler başarıları ile göz doldurdu. Usta öğreticiler nezaretinde verilen müzik eşliğinde sahne alan çocuklar “Zeybek” ve “Harmandalı” oyunundaki başarısı izleyenlerden beğeni topladı. Piyano kursuna katılan bedensel engelli çocuklar da çaldıkları parçalar ile projenin amacına ulaştığının göstergesi oldu. Proje kapsamında evlerinden özel araçlar ile alınan ve kurs bitimi tekrar evlerine bırakılan çocuklar, proje süresince eğlenceli dakikalar yaşadı.

Piyano kursuna katılan öğrencilerden Selçuk Metin ve İlknur Kirsiz, piyano kursuna geldikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Piyano kursu bizin için eğlence gibi oldu. Hem bize bir katsısı oldu yani can sıkıntısı giderildi. Sosyal bir aktivite oldu bizim için. Piyano aletini çalmayı öğrendik. Notaları öğretti Sevilay hocamız. Bu projeyi hazırlayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Projenin 2013 yılı Ekim ayından itibaren uygulanmaya konulduğunu ifade eden Proje Direktörü Ferruh Erkan; “Çocuklarımız oldukça zevkle bu proje boyunca eğitimlere katıldılar. Ailelerinden çok olumlu tepkiler aldık. Proje ile insanların kendi başarısının bu kadar yakın olduğunu gösterebilmektir. Bizim amacımız şuydu; Bu çocuklarımızla hayatı paylaşmaktı. Sadece hayatı paylaşarak onların bir dakikalarını, bir yarım saatlerini, bir saatlerini beraber paylaşarak bir deniz kabuğu misali onların bir özelliklerinin olabileceklerini, isterlerse bunu yapabileceklerini göstermeye çalıştık. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.