Engelli farkındalığı artıyor

Engelli farkındalığı artıyor

Engelli Dostu” ödül programında konuşan Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Derviş Ahmet Şahin, “12 yıl zarfında samimiyetimize inanan bir avuç onurlu insanın desteği ile binlerce engelli birey ile tanışma ve yüzlercesine yardım etme şerefine nail olduk” ded

Gönül Gözü Derneği, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla “Engelli Dostu” ödül programı düzenledi. Grand Millenium Otel’de düzenlenen programa Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Derviş Ahmet Şahin ve çok sayıda dernek üyesi, işadamı ve davetli katıldı.

12 YILDA BÜYÜK İŞLERE İMZA ATILDI

Engelli bireylerin topluma entegre olması ve bürokratik alanda yaşadığı sorunların çözülmesine vesile olmak için dernek kurduklarını kaydeden Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Derviş Ahmet Şahin, “12 yıl zarfında samimiyetimize inanan bir avuç onurlu insanın desteği ile binlerce engelli birey ile tanışma ve yüzlercesine imkânlarımız dâhilinde yardım etme şerefine nail olduk. Konya ve Karaman’ın merkez ve taşra mahallelerinden Suriye’de Afrin bölgesine ve Türkiye’den Kırım’da yaşayan engelli bireylere tekerlekli sandalye göndererek ilklere imza attık. ‘Sen yanmasan, ben yanmasam, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa’ dizelerine minval çıkmış olduğumuz bu yolda, tohum saç bitmezse toprak utansın, dedik çalışmalarımıza başladık. Elbet seni hakir görenler olur, kınayanlar olur, yerenler olur, vazgeç diye akıl verenler olur, hedefe yürüyen adam ol yeter; diyen şaire kulak verip yufka yüreklilerin bizi yarı yolda bırakmasına aldırmadan, çevremizdeki herkesi şaşırtıp, düşlere kapılmadan düş kurma kabiliyeti ile döküp ortaya varımızı yoğumuzu, her saatin her dakikasına emeğimizi katıp bugünlere ulaştık” dedi.

ONURLU MÜCADELEDE DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR

Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu onurlu mücadelede dernek çalışmalarımıza, yaptığımız işin kutsaliyetine ve bizim samimi niyetimize güvenerek dernek olarak alan el ile veren el arasında köprü olmamıza vesile olan tüm Gönül Gözü dostlarına ve gece gündüz demeden gönüllü olarak bu mücadeleye katkı sunan, emek harcayan dernek yöneticilerimize ve dernek gönüllülerine sonsuz şükranlar sunarım.”

Konuşmanın ardından engellilere destek olan işadamlarına, siyasetçilere, derneklere, avukatlara ve gönüllülere hediyeleri takdim edildi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.