Engelli anne çaresiz

Engelli anne çaresiz

Doğuştan engelli Fatma Esen, 10 yaşındaki kalbi delik oğlunun yardımları sayesinde hayata tutunmaya çalışıyor. Sıkıntıda olduklarını belirten Esen, yetkililerin kendilerine sahip çıkılmasını istedi

Ellerini kullanamayan Fatma Esen (54), ayaklarıyla bakımını yaparak oğlunu büyüttü. Engelinin yanı sıra kanser ve bel fıtığı hastalığına da yakalanan Esen, kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelince oğlundan yardım görmeye başladı.
Muhammed Esen okula başladığı için annesi Fatma Esen, o okuldan gelene kadar hiçbir şey yapamıyor. Oğluna yetememe düşüncesinin kendisini daha da hasta ettiğini ifade eden Fatma Esen, kendilerine yardım edilmesini istedi.
Fatma Esen, "Kullarımı kullanamıyorum. Otursam kalkamıyorum, kalksam oturamıyorum. Oğlum sayesinde ekmeğimi yiyorum. Oğlum bana destek oluyor. Lavaboya gitsem, çamaşırımı indirip kaldırıyor. 'Muhammed çorabımı çıkar' diyorum çorabımı çıkarıyor. Dizlerim kıvrılmadığı için hiç bir işi yapamıyorum. Ellerimi kullanamadığım için çamaşırlarımı ayaklarımla yıkıyorum. Çok zor durumdayım." dedi.
Oturdukları evin kira olduğunu ifade eden Esen, "Oğlum da ben de tedavi görüyoruz. Her ikimizin de ilaç ve tedavi masrafları nedeniyle elimizde ne varsa oralara harcıyoruz. Bu yüzden geçinmekte zorlanıyoruz. Ev sahibi kiraya zam yapacağını söylüyor. Biz zaten şu anki kira parasını veremiyoruz. O zaman nasıl vereceğiz bilmiyorum. Devlet özürlülere yardımcı olacağını söylüyor. Biz sahipsiz kaldık. Bir ev istiyorum başka da hiçbir şey istemiyorum." diye konuştu.
Annesi ve babası vefat ettikten sonra muhtaç duruma düştüğünü aktaran Esen, ailesinin eli, ayağı olduğunu o günden bu yana elsiz ayaksız kaldığını ifade etti.
Esen, şunları söyledi: "Sağ olsun mahalle muhtarımız bizi aş evine bildirmiş. Oradan gelen yemek sayesinde karnımız doyuyor. Eğer o yemek de olmasa aç kalacağız. Ellerimi kullanamadığım için yemek yapamıyorum. Zaten mutfak tüpümüzde 2 aydır boş. Ramazan ayında gelen tüple idare ediyorduk. Komşular bazen gelip yemeğimizi pişiriyordu. Tüpümüz bitince artık onu da yaptıramıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.