Engellere rağmen ayakta

Engellere rağmen ayakta

İmam Hatip Liselerine olan ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Abdullah Ecevit Öksüz: İHLler 529 okul 235 bin öğrencisi ile tüm engellere rağmen dimdik ayakta

İmam Hatip Liselerine olan ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Abdullah Ecevit Öksüz: İHL’ler 529 okul 235 bin öğrencisi ile tüm engellere rağmen dimdik ayakta

 

 

İHL’LERE OLAN İLGİ SEVCİNDİRİCİ

 

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, düzenlediği basın toplantısında İmam Hatip Liselerine olan ilginin her geçen gün artmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Yönetim Kurulu Üyeleri Muhittin Okumuşlar, İsmail Hakkı Uğur, Ali Karapınar ve Lokman Koyuncu ile birlikte Selçuk Otel’de düzenlediği basın toplantısında 2011–2012 Eğitim Öğretim Yılı’nın hayırlı olmasını dileyen Öksüz, “Yeni eğitim öğretim yılı yaklaşık 16 milyon öğrenci ve 700 bin öğretmenle başladı. İmam Hatip Liselerimiz de her zamanki gibi hazırlıklarını tamamlayarak öğrencilerine gönüllerini ve kapılarını açtı. Emeği geçen tüm taraflara şükranlarımızı arz ederken öğrencilerimizin de başarılı bir dönem geçirmesini Mevla’dan niyaz ediyoruz” dedi.

 

KONYA MERKEZDE 14 BİN ÖĞRENCİ

 

Eğitim öğretim sistemimiz içerisinde tüm liseler arasında yaklaşık 529 okul ve 235 bin öğrenci sayısı ile İmam Hatip Liseleri yüzde 6’lık bir dilime sahip olduğunu da dile getiren Öksüz, “ Konya Merkezde bu yıl 6 İmam Hatip Lisemizde 3 bin 500 yeni öğrenci kaydı ile

 

14 bin öğrenci sayısına ulaştık. İmam Hatip Liseleri tarih süreci içerisinde birçok sorunla mücadele ederek bu günlere geldi. Ancak, Allah’a hamdolsun ki milletimiz İmam Hatip Liselerine olan ilgi ve bağlılığından vazgeçmedi. Okullarımız ayakta kaldı, başarılarını sürdürdü. Bu yıl Anadolu İmam Hatip Liselerimizin tavan puanı 490’ı aştı. Taban puanları da bir o kadar yükseldi. Bunun yanında normal İmam hatip Liselerimizin kontenjanlarının dolması ile binalarımız yetersiz hale geldi. Hayırsever vatandaşlarımızdan İmam Hatip Liselerimizin devam eden inşaatlarına ve yeni bina çalışmalarımıza destek beklediğimizi kamuoyunun bilgisine sunmak isterim” diye konuştu.

 

DİN DERSİ MECBURİYETİ GETİRİLMELİ

 

Özellikle üzerinde durdukları bir başka konunu da İmam Hatip Liseleri dışında kalan okullar da din eğitimi konusu olduğunun altını çizen Öksüz, “Müfredat içerisinde yer alan, ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ dersinin din eğitimi adına yetersiz kaldığı bir gerçek. Oysaki çocuğunu İmam Hatip Lisesine gönderemeyen veya göndermek istemeyen vatandaşlarımızın da evlatlarına asgari seviyede de olsa din eğitimi vermek istediği ortada. Dolayısıyla İmam Hatip Liseleri dışındaki okullarımızda seçmeli ders olarak din bilgisi ve Kur’an derslerine yer verilmesi yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde elzem olarak değerlendirilmelidir.” şeklinde konuştu.

 

TAHİR BÜYÜKKÖRÜKÇÜ ADINA İHL

 

Açıklamasının sonunda Konya Meram’a yeni bir İmam Hatip Lisesi kazandırılacağını da belirten Öksüz: “Yıldız Kuran Kursu yanında vakıf, belediye ve devlet arazisi olan 18 bin metrekare alan üzerine yaptırılacak olan Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi’nin projesi Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından beğenildi ve kabul edildi. Bu yıl içerisinde temeli atmayı ve bir yıl gibi kısa sürede de bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun için de hayırseverlerimizin katkılarına ihtiyacımız olacak.”

 

EĞİTİM SİSTEMİ KADEMELİ OLMALI

 

Bir soru üzerine 28 Şubat sonrası yaşanan sıkıntılara da değinen Öksüz, “28 Şubat sonrasında 8 yıllık kesintisiz eğitime geçildi. Biz kesintisiz eğitime karşı değiliz hatta kesintisiz eğitim 12 yıl bile olabilir. Ancak 5 yıl ilkokul, 3 yıl ortaokul, 4 yılda lise olmak üzere kademeli olarak yapılmasından yanayız. Nasıl ki Kur’an Kurslarında yaş sınırının kaldırılması güzel bir gelişme ise kademeli eğitim konusunda da aynı adım atılmalı” dedi.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.