Engellenen Kimse Yok Mu, Kobanili Savaş Mağdurlarına Bir Tır Yardım Dağıttı

Engellenen Kimse Yok Mu, Kobanili Savaş Mağdurlarına Bir Tır Yardım Dağıttı

Dünya'nın dört bir tarafında milyonlarca mazlum ve ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan Kimse Yok Mu Derneği, Türkiye ve dünyanın gündemine oturan Kobanili savaş mağduru mültecilere yardımlarını aralıksız sürdürüyor.Bakanlar...

Dünya'nın dört bir tarafında milyonlarca mazlum ve ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan Kimse Yok Mu Derneği, Türkiye ve dünyanın gündemine oturan Kobanili savaş mağduru mültecilere yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

Bakanlar Kurulu tarafından izin almaksızın yardım toplama yetkisi kaldırılan Kimse Yok Mu Derneği, son olarak hayırseverlerin telefon mesajı göndererek katıldıkları yardım hattı (SMS) (5777) iptal edilmesine rağmen, Kobani’de yardımlarını ihtiyaç sahiplerinin ayaklarına kadar götürerek savaş yaralarını sarıyor.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyü karşısında bulunan Kobani kentinde yaklaşık bir ayı aşkın IŞİD ile PKK/YPG arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonrası Kobani’den kaçarak Suruç’a yerleşen Suriyeli Kürt’lere Kimse Yok Mu Derneği bir TIR dolusu giyim yardımı dağıttı.

Suruç-Aligör yolu üzerinde ve (AFAD) Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı kontrolünde bir binada barınan Suriyeli mültecileri ziyaret eden Kimse Yok Mu Derneği, yaptığı giyim yardımıyla mültecilerin yüzünü güldürdü.

Dernek gönüllüleri savaş mağduru mültecilere; içinde pantolon, kazak, hırka, gocuk, ceket, iç çamaşırı olan yüzlerce giyim paketi yardımını dağıttı.

Mültecilerin barındığı binada daha çok ihtiyaç duyulan eşyaların listesini tek tek not alan dernek gönüllüleri, bu eşyaları en kısa zamanda temin ve tedarik etme sözü vererek, yardımların aralıksız süreceğini belirtti.

‘’KOBANİLİ SAVAŞ MAĞDURLARINA ÖNCELİK VERİYORUZ’’

Suriye’de süregelen iç savaş nedeniyle ülkemizde barınmak zorunda kalan ve burada ağır kış şartları ve açlık gibi nedenlerle, özellikle çocuk hastalıklarının yardıma ihtiyaç duyanların sayısını her geçen gün arttığını belirten Kimse Yok Mu Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin,’’ Kimse Yok Mu olarak bu drama sessiz kalmadık. Kobani’de patlak veren savaş sonrası Suruç’a geçiş yapan 180 bin Suriyeli mültecinin tamamına yardım amaçlı yetişemesek de, sayı olarak önemli bir bölümüne tüm imkânlarımızı adeta seferber ederek, ulaştık. Şanlıurfa’da yaklaşık 4 yıldan beri Suriyeli mültecilere kucak açtık. Beyaz eşyadan tutunda gıda, giyim kapkacak ne varsa her şeyi Kürt kardeşlerimiz için seferber ettik." dedi.

Kobanili ailelere daha önce 2 bin koliden oluşan 15 bin kişilik yardım paketinin yanı sıra, Kurban Bayramı'nda da 648 hisse kurban eti yardımı dağıtıldığını ifade eden Şahin, "Bin yıllık kardeşliğimizin Anadolu insanının civanmertliğinin gereği Kimse Yok Mu; din, dil, ırk ayrımı yapmadan dünyanın her yerinde darda kalanların imdadına yetiştiği gibi, afet ve savaş mağduru mültecilerin de yaralarını sarmaya özen gösteriyor. Türkiye genelinde Bakanlar Kurulu tarafından izin almaksızın yardım toplama yetkisi kaldırılan ayrıca (SMS) yardım hattı kapatılan derneğimizin dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanına yardım ulaştırma azmi hiçbir zaman tükenmeyecektir. Bilakis daha bir aşk ve şevkle yardımlar sürdürülecektir.’’ diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.