Enderunda velilerden okuma seferberliği

Enderunda velilerden okuma seferberliği

Özel Enderun Liseleri velilerinden oluşan Okuma Kulübü ikinci toplantısını gerçekleştirdi

Özel Enderun Liseleri velilerinden oluşan Okuma Kulübü ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Öğrencilerini okuma bilinciyle yetiştiren ve programına her sabah yarım saatlik okuma programıyla başlayan Özel Enderun Liselerinde velilere yönelik aralık ayında okuma kulübü oluşturulmuştu. Kulüp, velilerin bir araya gelerek okuduklarından yola çıkarak fikir üretmelerini ve bunu hayata aksettirmelerini amaçlıyor. Enderun Liseleri Eğitim Koordinatörlüğü ve öğretmenlerin işbirliğiyle hazırlanan kitap listesine göre, her ay bir kitap okunmasını ve belirlenen tarihte velilerimizin bir araya gelerek okudukları kitapları tahlil etmesini öngören toplantıların ikincisi bu hafta gerçekleştirildi. İlk buluşmada Ümit Meriç’in ‘İçimdeki Cennete Yolculuk’ adlı eseri değerlendirilmişti.

Velilerin yoğun bir ilgi gösterdiği bu ikinci toplantıda ayın kitabı olan Ahmet Yüksel Özemre’nin “Galatasaray Mekteb-i Sultânîsi'nde Sekiz Yılım” adlı eseri değerlendirildi. Daha önceden hazırlanmış ve velilere dağıtılmış olan sorular üzerinden kitabın tahlili yapıldı. Okul aile birliği başkanı Sacide Değer Güler öncülüğünde yapılan çalışma bir sohbet havası içinde geçti. Okul Aile Birliği Başkanı Sacide Değer Güler, şunları söyledi: “Çocuklarımıza oku demeden önce okuyarak örnek olmayı düşündük ve böyle bir etkinliğe karar verdik. Yapılan ilk toplantı da gösterdi ki aslında hepimizin içerisinde gönülden bir okuma ve bilgiyi paylaşma arzusu mevcut. Biz bunu daha da yaygınlaştırmayı ve toplumun geneline yaymayı düşünüyoruz. Çocuklarımızı yönlendirirken okumanın bilinciyle hareket etmek çok önemli. Bu nedenle okuma etkinliğimizi merkezden yani aileden başlatıp önce kendi çocuklarımıza sonra da topluma örnek insanlar olma amacındayız. Bu bağlamda bize desteğini esirgemeyen ve çocuklarımızın eğitiminde tüm güzel imkânları bize sunan Enderun Lisesi camiasına teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Toplantıya Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Lütfiye Eliş de toplantının çok verimli geçtiğini, velilerin bir ay boyunca okudukları eseri bir kuyumcu titizliğiyle enikonu incelediklerini belirtti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.