Enderunda insani ilişkiler semineri

Enderunda insani ilişkiler semineri

Enderun Liselerinde ayın değeri olan Toplumsal Hayatta İnsani İlişkiler etkinlikleri kapsamında Okul Müdürü İlhan Yılmaz, Öğrencilerimize İnsani İlişkiler ve Nezaket Kuralları konulu seminer verdi

Enderun Liseleri’nde ayın değeri olan Toplumsal Hayatta İnsani İlişkiler etkinlikleri kapsamında Okul Müdürü İlhan Yılmaz, ‘Öğrencilerimize İnsani İlişkiler ve Nezaket Kuralları’ konulu seminer verdi.

Seminer okul konferans salonunda gerçekleştirilirken, seminere öğrencilerin ilgisinin oldukça yoğun olduğu gözlendi. Her ay bir değerin çeşitli etkinliklerle işlendiği Enderun Liselerinde sıra Şubat ayı değeri olan, “Toplumsal Hayatta İnsani İlişkiler” konusuna gelindi. Konuyla ilgili öğrencilerin çalışmalarının yanında Okul Müdürü İlhan Yılmaz da bir sunum eşliğinde öğrencilerine bilgiler verdi. Seminerde konuşan Yılmaz, nezaket kurallarından bahsederek nezaket kavramını açıkladı. Diğer değindiği başlıklar ise; arkadaşlık ilişkileri, nezaket kurallarında genel yanlışlarımız, zarafet ve sosyal davranışlardan oluştu.

Sosyal davranışların temelini; inanç, terbiye, nezaket, zarafet ve güzel ahlakın oluşturduğunu söyleyen Yılmaz, “İnsan; aile, okul ve toplumda eğitilerek toplum kurallarına uyum göstermede alışkanlık kazanır. Eğitim almış kişi kendine saygı duyduğu için başkalarına da nazik ve iyi tavır içinde hareket ederek saygı duyar. Görgü kuralları karşılıklı saygı ve anlayışa dayanan öğrenilmesi gereken kurallardır” diye konuştu. Yılmaz şunları söyledi: “Nezaket kurallarında yapılan genel yanlışlarımız arasında teşekkür etmeme, özür dilememek, af edici olmamak, argo cümlelerle hitap etmek, isimlerin anlamsız kısaltılması yer almaktadır. Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir davranışı asla başkalarına yapmayın. Nezaketi hiç bırakmayın. Nezaket ve kibarlık, her zaman öfke ve hiddetten etkilidir.”

İlhan Yılmaz, seminerin sonunda öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.