Enderun Liselerinde Mevlâna etkinliği

Enderun Liselerinde Mevlâna etkinliği

10-17 Aralık tarihleri arasında yapılan Şeb-i Arus etkinlikleri Enderun Liselerinde farklı bir şekilde gerçekleştirildi

10-17 Aralık tarihleri arasında yapılan Şeb-i Arus etkinlikleri Enderun Liseleri’nde farklı bir şekilde gerçekleştirildi. Popüler anlayışla gerçekleştirilen etkinliklerin aksine ayakları yere basan ve öğrencilere Karakter Eğitimi kapsamında benimsetilmeye çalışılan etkinlikte öğrencilerin Mevlana’nın Mesnevi’sinden şiirleri ezberden okudu ve değerlerini paylaştı.

Enderun Liseleri’nde yapılan Karakter Eğitimi çalışmalarında öğrencilere benimsetilmeye çalışılan değerler Mevlana’nın Mesnevi’si ile vücut buldu.

Mevlana’nın “ ynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşırlar” fikrinden hareket eden etkinliklerle öğrencilere birlikte yaşama kültürü ve ebeveyn sevgisi kazandırılmaya çalışılıyor.

Program, Eğitim Koordinatörü Harun Karakuş’un kontrolünde gerçekleştirilirken öğrenciler Mesnevi’nin ilk on beş beyitini ve güncelleştirilmiş yorumunu katılımcılarla paylaştı. Mesnevi’de yer alan ve hala sıcaklığını koruyan hikâyelerin eğitim amaçlı kullanıldığını söyleyen Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu programın kapanış konuşmasında, “Sizler burada cevherden uzak değilsiniz tam kalbindesiniz, gördüm ki bu cevher burada işleniyor, yani Mevlana gibi bir cevheri onun memleketinde anlamaya çalışıyorsunuz. Şunu üstüne basarak söylemek istiyorum eğitim günü birlik bir iş değil 20-25 yıllık bir yatırımdır. Eğitimde, gelişen teknolojiye rağmen neyi unutuyoruz tabii ki değerlerimizi, ama bu programla değerlerimizin siz ve sizden sonraki nesle kazandırılmaya çalışılmasıyla sizlerin manevi tarafınızın da güçlendirilmeye çalışıldığını anlamanızı istiyorum” dedi.

Programın sonunda görev alan öğrencilere kitap ve sahnede okudukları parçaların tablosu hediye edildi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.