En uygun ıhlamur Konya'da

En uygun ıhlamur Konya'da

Özellikle kış aylarında en çok tüketilen bitkiler arasında yer alan ıhlamurun fiyatları Konya dışındaki şehirlerde altınla yarışırken en uygun fiyatla Konya vatandaşı tüketiyor.

Kış aylarında soğuk algınlığına iyi gelen, terlemeye teşvik eden ve ateş düşürme gibi birçok faydası olan ıhlamurun fiyatı dikkat çekiyor. Soğuk kış aylarının vazgeçilmez bitkisi olarak bilinen ıhlamurun yaprağının kilogramı genel olarak 100, çiçeğinin kilogramı ise Türkiye'nin farklı şehirlerinde 200 iken Konya'da 150 liraya alıcı buluyor. Ihlamurun en çok kış aylarında satıldığını belirten Eymen Baharat sorumlusu Yaşar Çimeç, "Ihlamurun fiyatı genelde 150 ile 200 TL arasında. Konya'da ise fiyat piyasadan biraz daha düşük. Çiçek piyasada 200 TL iken Konya'da 150 TL'den alıcı buluyor. Ayrıca ıhlamur yaprağı ve çiçeği karışımı 100 liradan satıyoruz. Ihlamurlar bize genelde Bursa'dan ve Yalova'dan geliyor" dedi.

Ihlamurun limonla kaynatılıp, balla karıştırılıp içildiğinde etkisini daha fazla gösteren bir bitki olduğunu ifade eden Çimeç, genelde kış aylarında soğuk algınlığı önleyici ve terlemeye teşvik edici olarak kullanıldığını belirtti. Ihlamurun kış aylarının beraberinde getirdiği hastalıklara karşı en büyük bitkisel silahlardan birisi olduğunu vurgulayan Çimeç sözlerine şöyle devam etti: "Ihlamur soğuk algınlığına iyi gelir. Ihlamurun vitaminin yüksek olması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesinden dolayı hasta olmayı azaltır. Kış mevsiminde sıkça tüketilen ıhlamurun soğuk algınlığı dışında birçok faydası vardır. Vücudun direncini arttıran ıhlamurun, saç sağlığı, stres, cilt lekelerini giderme ve kalp sağlığına da iyi geliyor. Ayrıca, ıhlamurun sindirim sistemini düzenlediği gibi, kansızlığı da iyi geliyor."

ZÜLEYHA ÖNAL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum