En son Ocak ayında zam gelmişti

En son Ocak ayında zam gelmişti

Konya'da benzin ve mazotun litre fiyatı, 26 lirayı aştı. Ayrıca sanayi masrafları da arttı. Minibüsçüler, bu şartlarda ve bu fiyat tarifesinde uzun süreli hizmet verebilmenin mümkün olmadığını dile getirerek, “Gidişat, bizi çok zorluyor” dedi

Benzin ve motorine yapılan zam, birçok sektörde işleri durma noktasına getirdi. Son 1 hafta içinde benzin ve motorine 3 liraya yakın zam geldi. Artışlarla birlikte Konya'da minibüsçüler de çıkmaza girdi. Minibüsçüler, para kazanamadığını, gelirin çok büyük kısmının akaryakıta ve sanayiye gittiğini, kontak kapatmaya doğru hızla yaklaştıklarını da ifade etti.

EN SON OCAK AYINDA ZAM YAPILMIŞTI

Konya'da son olarak Ocak ayında minibüs sefer ücretlerine zam gelmişti. Akaryakıta, amortisman ve işletme maliyetlerine gelen büyük artışlar nedeniyle Konya Minibüsçüler Odası, ulaşıma zam yaptığını dile getirmişti. Konya'da ulaşıma yüzde 30 oranında zam gelmişti. O tarifeye göre Konya'da indi-bindi ücreti 4.5 TL. Uzun mesafe ise 5.5 TL.

“KAZANDIĞIMIZ PARA BENZİNE MAZOTA GİDİYOR”

Minibüsçüler, artan girdi maliyetleri karşısında çaresiz kaldıklarını dile getirirken, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin “ucuz ulaşım” tarifesi karşısında rekabet güçlerinin de olmadığını aktardı. Benzin ve mazota gelen zamla beraber, bellerinin büküldüğünü, kazandıkları paranın büyük kısmının akaryakıta ayrıldığını kaydeden minibüsçüler, “Bu gidişata bir çare bulunmalı. Çok zorlanıyoruz. Gelirimiz düştü. Benzin ve motorinin litre fiyatı 26 lirayı aştı. Yedek parça masrafları da hayli yükseldi. Tarifelerin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

HABER MERKEZİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
42 Yorum