En hazır il Konya oldu

En hazır il Konya oldu

Aile hekimliği uygulaması için alt yapısını hazırlayan Konya, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya geçiş için en hazır il seçildi

Dünyada gelişmiş ülkelerin çoğunda uygulanan aile hekimliği, Türkiye'de pilot illerde uygulanıyor. Aile Hekimliği uygulaması, dünyada birçok ülkede uzun yıllardan beri başarı ile yürütülüyor. Halkın ve sağlık çalışanlarının memnuniyetinin en fazla olduğu sağlık modeli olarak tanımlanan aile hekimliği, ülkemizde de 2005 yılından itibaren aşamalar halinde pilot illerde uygulanmaya başlandı.
Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, İl Sağlık Müdürlüğü olarak Konya Aile Hekimleri Derneği ile koordineli olarak çalıştıklarını ifade etti. Aile hekimliğinin sağlık sistemine önemli katkı sağlayacağını dile getiren Dr. Hasan Küçükkendirci, aile hekimliği uygulamasının Konya'da ne zaman başlayacağının merak konusu olduğunu söyledi. Söz konusu yöntemin pilot olarak uygulandığı illerde bir takım problemler yaşandığını anımsatan Küçükkendirci, Konya olarak tüm sorunların üstesinde gelebileceklerini dile getirdi. Aile hekimliğine geçişteki en büyük problemlerin ekonomik sorunlardan kaynaklandığını söyleyen Küçükkendirci, "Bakanlığımızın oluşturduğu çalışmalar sonucu aile hekimliğine en hazır il seçildik. Yapılan anketlerde aile hekimliğinde 5 üzerinden 4,8 puan aldık. Türkiye'deki en hazır il seçildik. Uygulamaya Konya'dan başlanacağına inanıyorum" dedi.
Konya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Mesut Karaaslan da Konya'da yaklaşık 600 aile hekimi olacağını söyledi. Aile hekimliği projesinde bir hekimin ortalama 3 bin kayıtlı kişiye hizmet vereceğini ifade eden Dr. Mesut Karaaslan, Sağlık Bakanlığı'ndan geçiş için tarih beklediklerinin altını çizdi. Pilot uygulamanın 34 ilde devam ettiğini aktaran Dr. Karaaslan, proje çerçevesinde hekim ve hasta memnuniyetinin yüzde 90'ın üzerinde olduğunu söyledi. Dr. Mesut Karaaslan, bu uygulamada her ailenin kendine ait hekimi olacağını söyledi. Bütün sağlık hizmetlerinin öncelikli olarak bu hekim tarafından değerlendirildiğini söyleyen Dr. Mesut Karaaslan, "Uygulama sayesinde anne karnından ölüme kadar geçen sürede vatandaşların sağlık durumları bu hekim tarafından değerlendiriliyor. Gebe ve bebek aşıları dahil her türlü birinci basamaktaki sağlık hizmetleri aile hekimi tarafından veriliyor." diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.