En gollü sezonda Konyaspor az gol atıyor

En gollü sezonda Konyaspor az gol atıyor

Süper Lig'in ilk 7 haftası geride kalırken, son 16 sezonun en gollü başlangıcı gerçekleşti. Ligde geride kalan haftalarda gol anlamında en kısır maçlar ise Atiker Konyaspor ile Akhisarspor'a ait

Ligin ilk 7 haftasında yapılan 63 maçta 209 kez gol sevinci yaşandı. Ligde son olarak 2001-2002 sezonunun 7. haftasında toplam 209 gol atılırken, 16 sezon sonra bu sayıya ulaşıldı.

Bu sezon oynanan maçlarda ortalama 3,31 gol atıldı. Bu sayı son yıllarda tutturulan en yüksek ortalama oldu. Süper Lig'in ilk 7 haftasında yapılan 63 karşılaşmanın tamamında gol atıldı.

Ligde yer alan 18 takımın her hafta yaptığı 9 karşılaşmada en az 1 kez gol sesi çıktı. Bunlar arasında en fazla filelerin havalandığı müsabaka, toplam 7 golün atıldığı ve konuk takımın 3-0 geriden gelerek kazandığı Trabzonspor- Alanyaspor maçı oldu. Ligde 6 mücadelede ise sadece 1 kez gol sevinci yaşandı. Bu karşılaşmalar, gol anlamında en kısır maçlar olarak dikkati çekti.

Ligde geride kalan haftalarda gol anlamında en kısır maçlar, Atiker Konyaspor ile Akhisarspor'a ait. Aynı istatistiğe sahip iki takımın karşılaşmalarında bu sezon 17'şer gol atıldı. İki takım da sekizer kez gol sevinci yaşarken, dokuzar gol yedi.

EV SAHİPLERİ ÜSTÜN

Süper Lig maçlarında ev sahibi takımların üstünlüğü dikkati çekiyor.

Yapılan 63 maçın 34'ünde saha avantajını elinde bulunduran takımlar galip geldi. Deplasman takımları 16 karşılaşmadan 3 puanla ayrılırken, 13 müsabakada ise taraflar beraberliğe razı oldu.

Bu mücadelelerde ev sahibi takımlar toplam 121 gol buldu, deplasman takımları da 88 gol kaydetti.

GOL KRALLIĞI YARIŞI KIZIŞTI

Süper Lig'de gol krallığı yarışında 4 futbolcu yer alıyor.

Birçok yıldız golcünün forma giydiği ligin gol krallığı listesinin zirvesini yedişer golü bulunan Göztepeli Adis Jahovic, Galatasaraylı Bafetimbi Gomis, Trabzonsporlu Burak Yılmaz ve Aytemiz Alanyasporlu Vagner Love paylaşıyor.

Bu futbolcuları beşer golle Galatasaraylı Tolga Ciğerci ile Evkur Yeni Malatyasporlu Khalid Boutaib takip ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.