Emrullah İşler: Gül, Başbakan olamaz

Emrullah İşler: Gül, Başbakan olamaz

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Cumhurbaşkanı Gül'ün teknik olarak Başbakan olamayacağını söyledi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 30 Mart seçimlerinin sonuçlarına göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olması durumunda çok rahat bir şekilde cumhurbaşkanı seçimlerini kazanabileceğini savundu.

Katıldığı bir televizyon programında konuyu değerlendiren İşler, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin gerekli görüşmelerin yakın zamanda yapılacağını anlattı. Konunun mayıs ayında netleşeceğini söyleyen İşler, “Halkın seçeceği cumhurbaşkanının siyasetin içinden olması gerektiği kanaatindeyim. Başbakan’ımız önümüzdeki günlerde kararını verecek. Cumhurbaşkanlığına da aday olduğu takdirde ben halktan büyük bir destek alacağını görüyorum. İlk turda yüzde 50’nin üzerinde bir oyla çok rahat bir şekilde inşallah cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. Eğer Başbakan’ımızın cumhurbaşkanı olduğu takdirde bir başbakan görevi üstlenecek. Şu an Cumhurbaşkanı’mızın milletvekili olmaması hasebiyle hemen bu görevi üstlenmesi söz konusu olmayacağını ben düşünüyorum. Teknik olarak mümkün değil.

Önümüzde iki yol var ya Bayburt modeli ya da ara seçim modeli ile gerçekleştirilecek ama orada bile en azından, nereden baksanız 2 ayın üzerinde bir zamana ihtiyaç var. Belki 2-3 ay gibi çok hızlandırsanız 2 ay gibi bir zaman gerekir. Çünkü seçim takvimi başlayacak adaylıklar vs. 2 ay gibi bir zamana ihtiyaç olur. Veya erken bir kongre ile eğer Abdullah Bey tekrar siyasete dönmek ister, aday olursa parti genel başkanlığına bu da mümkün. Ama bunların hepsi Cumhurbaşkanı’mızla Başbakan’ımız arasında yapılacak görüşmelerle belirlenecek.” diye konuştu. (zaman)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.