Emre Uslu'dan olay yaratan iddia

Emre Uslu'dan olay yaratan iddia

Emre Uslu'nun Gökçekleri hedef alan suçlamalarıyla başlayan Twitter polemiğinde Hüseyin Gülerce'nin de topa girmesiyle çarşı karıştı...

Taraf yazarı Emre Uslu ile Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'nin karşı karşıya geldiği Twitter polemiği başka bir boyuta taşındı. Emre Uslu, bir kişinin 'sağı solu arayarak, tarafınızı seçin' dediğini öne sürdü.

Uslu bu kişinin ismini de verdi. İddiasına o kişi Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'dan başkası değil.

TARAFINIZI SEÇİN TELEFONU

İşte Emre Uslu'nun "Bu fitnenin arkasında kimler var?" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm:

"Rasim Ozan bu aklı kimden alıyor ve yazarları, internet sitelerini arayıp Cemaat’le Başbakan arsında kavga var safınızı seçin diyebiliyor? Kim destekiliyor bu fitneyi patronları mı, yoksa gerçekten ima ettiği gibi Başbakan mı? Yoksa kendiliğinden mi yapıyor bütün bunları? Kendiliğinden yapıyorsa o hâlde neden bu fitneler Sabah tarafından ödüllendirilip Takvim’den Sabah’a alınıp öne çıkarılıyor bu kişi?

GÖKÇEK'E SORUM

Bir de anlamadığım şöyle bir durum var: Rasim Ozan Kütahyalı Yavuz Baydar Sabah’tan atılınca “hiç bir medya patronu kendisi hakkında karalama yapan kişiye iş vermez. Bu nedenle Baydar’ın atılması doğruydu” mealinde birtakım yazılar yazdı. Şimdi sorum Osman ve Melik Gökçek’e. Eğer gerçekten de Cemaat’e yakınsanız Rasim Ozan’ın kendi ilkesini ona hatırlatacak mısınız? İddia ettiğiniz gibi Cemaat ile AKP arasındaki fitnecilere karşı duruşunuz varsa Rasim Ozan’ın bu fitne girişimine ne diyorsunuz? O yazı hakkında neden ısrarla yorum yapmaktan kaçınıyorsunuz?

Cemaat’e çok yakın olduğunu söyleyen Osman Gökçek Cemaat’e savaş açan Rasim Ozan Kütahyalı ile iş tutuyor, ama bunu deşifre edince ben fitneci oluyorum onlar pirüpak.

HÜSEYİN GÜLERCE'YE YANIT

Bir de tartışmanın Hüseyin Gülerce cephesi var. Osman Gökçek ve Melih Gökçekle tartışırken Gülerce hiç üstüne vazife değilken araya girip beni fitnecilikle suçladı.

Gülerce’ye de sorayım. İş tuttuğunuz ve savunduğunuz Rasim Ozan Kütahyalı’nın anlattığım faaliyetlerinden haberiniz var mı? Herkes sizi Cemaat sözcüsü bilir. Beni fitnecilikle suçlayan Gülerce, diyelim anlattığım faaliyetlerinden haberiniz yok, Kütahyalı’nın yukarıda yer verdiğim fitneciliğini itiraf ettiği yazısına bir çift sözünüz yok mu? Tartışma ile uzaktan yakından ilginiz yokken hangi dürtüyle tartışmanın ortasına daldınız ve dostunuz Rasim Ozan Kütahyalı’nın Cemaat aleyhine yaptığı fitneleri savundunuz? Bu nasıl bir ilişki ağıdır, nasıl karanlık ve karmaşık bir durumdur. Cemaatiniz aleyhine yürütülen bir fitne yaratıp itiraf edene destek veriyor, bu fitnecileri benim de adımı kullandıkları için deşifre eden beni fitneci diye suçluyorsunuz. Bu duygudaşlığın asıl motivasyonu nedir?

Yazının tamamı için

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.