Emniyet Teşkilatında Verilen Taltifler Tbmm'ye Taşındı

Emniyet Teşkilatında Verilen Taltifler Tbmm'ye Taşındı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.     MHP'li Yeniçeri, Bakan...

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

    MHP'li Yeniçeri, Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti:

    2002 – 2014 yılları arasında Emniyet teşkilatı bünyesinde verilen taltifler hangi mevzuat ve uygulamalar dahilinde verilmiştir?

    

    2014 Eylül ayı itibarı ile Emniyet teşkilatı bünyesinde verilen taltifler hangi kriterlere göre, hangi aşamalardan geçerek, kimler tarafından, nasıl verilmektedir?

    2002 – 2014 yılları arasında, yıllara göre Emniyet teşkilatı bünyesinde verilen taltiflerin miktarı TL cinsinden ne kadardır?

    2002 – 2014 yılları arasında, yıllara göre Emniyet teşkilatı bünyesinde verilen taltif sayısı kaçtır?

    2002 – 2014 yılları arasında, yıllara göre Emniyet teşkilatı bünyesinde taltif verilen teşkilat mensuplarının sayısı kaçtır? Bu kimseler isim, rütbe, makam, unvan ve aldıkları taltif sayısı ve TL cinsinden miktarı ile birlikte kimlerdir?

    Emniyet teşkilatı bünyesinde verilen taltiflerin operasyonların hazırlık aşamasından sonuçlanana kadar aktif görev alan görevlilere değil operasyonlarda günlük başarı gösteren kimseler ile adli ve idari görevlerde bulunan kimselere verildiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Yansıtıyorsa, bu adaletsiz durumun düzeltilmesi için 2014 Eylül ayı itibarı ile yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Var ise bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?

    Eylül 2014 itibarı ile taltiflerin Emniyet genel müdür yardımcıları ve daire başkanları yerine toplumun huzuru ve güvenliği için gece gündüz çalışan aktif emniyet personeline verilmesi yönünde yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Var ise bunlar hangileridir ve ne aşamadadır

Kamuda memurların haftalık çalışma süresinin 40 saat olduğu bilgisinden hareketle polislerin haftada 60 saat çalıştığı bilgisi gerçeği yansıtmakta mıdır?

    2002 – 2014 yılları arasında, yıllara göre aktif görevde bulunan bir polis memurunun ortalama haftalık çalışma süresi saat cinsinden ne kadardır?

    2002 – 2014 yılları arasında, yıllara göre Ankara ilimizde aktif görevde bulunan bir polis memurunun ortalama haftalık çalışma süresi saat cinsinden ne kadardır?

    2002 – 2014 yılları arasında, yıllara göre İstanbul ilimizde aktif görevde bulunan bir polis memurunun ortalama haftalık çalışma süresi saat cinsinden ne kadardır?

    Basında yer alan Emniyet müdürlerinden Hüseyin Çapkın’a 1073; Ercüment Yılmaz’a 1184; Tayfun Erdal Ceren’e 1100; Şefik Kul’a 961 ve Zeki Çatalkaya’ya 928 maaş taltifi verildiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?

    Gezi olayları sırasında ve sonrasında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Emniyet mensuplarına taltif verilmesi için taltif komisyonu özel gündemli olarak toplanmış mıdır? Toplandı ise burada alınan kararlar nelerdir?

    Son bir yıl içerisinde haklarında usulsüz maaş taltifi gerekçesi ile adli ve idari işlem yapılan emniyet mensuplarının sayısı kaçtır? Bu kimseler kimlerdir? Bu kimseler hakkında yargının verdiği kararlar nelerdir? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.