Emniyet Halkı Telefon Dolandırıcılarına Karşı Uyardı

Emniyet Halkı Telefon Dolandırıcılarına Karşı Uyardı

Bayburt Emniyet Müdürlüğü il merkezi ve ilçelerde meydana gelen, son dönemde artış gösteren ve vatandaşımızı mağdur eden, telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları bilgilendirmek için yazılı açıklama yaptı.Yapılan açıklamada...

Bayburt Emniyet Müdürlüğü il merkezi ve ilçelerde meydana gelen, son dönemde artış gösteren ve vatandaşımızı mağdur eden, telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları bilgilendirmek için yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada ülke genelinde kontör-TL dolandırıcılığı, kredi kartı aidatı ve dosya masraflarının iadesi adı altında yapılan dolandırıcılık konularında vatandaşlara kendilerini hâkim, savcı, asker, polis, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) veya banka görevlisi gibi unvanlarla tanıtıp, verilen hesaplara para veya cep telefonu numaralarına para-kontör yatırmalarını sağlanarak haksız gelir elde eden şüphelilerin gün geçtikçe yeni yöntemlere başvurdukları ve bu yöntemlerle dolandırılan kişi sayısında artış meydana geldiği, Bayburt'ta da mağduriyetlerin yaşandığının tespit edildiği vurgulandı.

Son dönemde kullanılan bir diğer yöntemde ise dolandırıcıların özellikle fast-food, pide-lahmacun salonu, kuruyemişçi v.b. iş yerlerini telefonla arayarak kendisini acil serviste çalışan doktor olarak tanıtıp sipariş vermek isteyip, kendisinin şuan bir hasta ile ilgilendiğini verdiği siparişi almaya başka birini gönderdiğini, ayrıca iş yeri sahibinden vereceği telefon numaralarına acil olarak kontör-TL yüklemesini, parasını ise gelen arkadaşının vereceğini belirterek dolandırıcılık yapıldığı aktarıldı.

Son olarak da vatandaşların telefonlarına, 'Son gün, kredi kartı aidatı ve dosya masraflarınızın iadesi için yüzde 2 komisyon alacaklarını, bankadan ise en az 5 bin TL veya daha fazla parayı yasal faiziyle birlikte alabileceklerini söyleyerek gerekli evrakları karşı ödemeli olarak göndereceklerini ve devletin resmi alacaklarını ödemeleri gerektiğini, bu resmi harç ve alacakları kargoya ödenebileceğini söyleyerek dolandırıcılığı gerçekleştirildiği belirtildi.

Adli mercilerin ve kolluk kuvvetlerinin (Polis jandarma) hiçbir şekilde vatandaştan para talep etmedikmeri vurgulanan açıklamada, "Vatandaşlarımız dolandırıcıların sıklıkla kullanmış olduğu yöntemler olan hesabınızda bloke var, vergi borcunuz var gibi sözlere itibar etmemeli, hiç kimseye kimlik bilgilerini TC kimlik numaralarını, hesap numaralarını ve banka kart şifrelerini vermemeli." denildi.

Bayburt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekleme Şubesi tarafından vatandaşı bilgilendirmek amacı ile il müftülüğü ile koordineli cuma namazı öncesi camide, pazartesi pazarı ve salı kurulan hayvan pazarında vatandaşı bilgilendirme çalışması yapıldığı belirtildi. Bu tarzda bir yaklaşım içerisinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine gidilmesi veya 155 Polis İmdat hattını arayarak bilgi vermesi istendi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.