Emirlikler’den Mısır’a 4.9 Milyar Dolarlık Yardım

Emirlikler’den Mısır’a 4.9 Milyar Dolarlık Yardım

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nin Mısır’a 4.9 milyar dolarlık yardımda bulunacağı bildirildi.

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nin Mısır’a 4.9 milyar dolarlık yardımda bulunacağı bildirildi. İki ülke arasında Cumartesi günü imzalanan anlaşma çerçevesinde Mısır’da bazı kalkınma projelerine girişileceği, hizmet sektörünün geliştirilip Mısır halkının yaşam şartlarının iyileştirileceği ifade edildi.

Başkent Abu Dabi’de düzenlenen imza törenine Abu Dabi veliaht prensi General Şeyh Muhammed Bin Zayid El Nahyan ve Mısır’ın geçici başbakanı Hazım El Biblavi katıldı.

Açıklamaya göre, 4.9 milyar dolardan 1 milyar dolarlık kısmı geçen Temmuz’da Mısır’a gönderildi. Bunun yanı sıra yine gönderilen 1 milyar doların üzerindeki yardım ile Mısır’ın ekonomi, endüstri, ticaret ve ulaşım sektörlerinin normal devam edebilmesi için gerekli petrol ihtiyacı karşılandı. Kalan miktarın da bazı önemli sektörlerdeki kalkınma projelerine harcanacağı kaydedildi.

Yardım paketi ile BAE’nin ‘bu kritik safhada Mısır’ın ve halkının yanında olduğu ve zorlukları aşıp istikrar ve güven ortamının sağlanmasında yardımcı olacağı’ belirtildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.