Emekliye verilecek zammı açıklayan isim herkesi üzdü! 7 bin 500 lira maaş dönemi devam edecek

Emekliye verilecek zammı açıklayan isim herkesi üzdü! 7 bin 500 lira maaş dönemi devam edecek

Türkiye'de alım gücü en düşük olan insanlar emekli maaşı düşük olanlar. Yılbaşında emekliye verilecek zam merak edilirken SGK uzmanı herkesi üzdü. 7 bin 500 lira maaş dönemi devam edecek. İşte detaylar...

Ülke genelinde emekli olan ve emekli maaşı alan milyonlarca insan var. Emeklilerin alım gücü ise çok düşük. Sadece memur emeklisi olanlar ya da sigortası yüksek maaştan yatmış olanların durumu iyi. Türkiye'de 7 bin 500 lira emekli maaş alıp ufacık miktarla geçinmeye çalışan milyonlarca insan var. Yılbaşına kısa süre kala emekliler maaşlarına ne kadar zam geleceğini merak ediyordu. Konuya ilişkin SGK uzmanı dikkat çeken ayrıntıları açıkladı.

maas-emekli-2024.jpg

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı açıklamada yeni yılda emekli aylıklarına gelecek olan zammı açıkladı. Emekli aylıklarının hesaplanmasında kullanılan katsayılarda yapılacak değişikliklerin emeklilerin maaşlarını nasıl etkileyeceğini belirtti. Özgür Erdursun, emekliye enflasyon farkı ve oransal artış (refah payı) toplamında yüzde 50 zam verilmesi halinde, kök aylığı 5.000 TL olan ve 7.500 TL’ye tamamlanan aylığı alan emeklinin 2024 yılında da 7.500 TL almaya devam edeceğini söyledi. Durum bu şekilde gelişirse 7 bin 500 lira emekli maaşı alanlar enflasyon karşısında daha çok ezilmiş olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum