Emekliler ve memurlar dikkat! Bugün belli olacak

Emekliler ve memurlar dikkat! Bugün belli olacak

Memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranının belli olacağı toplu sözleşme görüşmelerinde son toplantı bugün yapılacak

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde son toplantı bugün yapılacak.

Kamu işveren heyetinin tekliflerinin reddedilmesi durumunda, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek. Görüşmelerde alınacak kararlar, milyonlarca memurun ve emeklinin maaşlarına etki edecek.

GÖRÜŞMELERDE ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA HAKEM KURULU DEVREYE GİRECEK

Memurların ve memur emeklilerinin maaşlarını etkileyen toplu sözleşme görüşmelerinde son aşamaya gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yürütülen görüşmelerde, Kamu İşveren Heyeti ve sendika temsilcileri arasında pazarlıklar sürüyor. Ancak Kamu İşveren Heyetinin teklifleri sendikalar tarafından yetersiz bulunuyor.

KAMU İŞVEREN HEYETİNİN TEKLİFLERİ YETERSİZ BULUNDU

Kamu İşveren Heyeti, son yaptığı teklifte 2024'ün ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ayı için yüzde 10, 2025'in ilk altı ayı için yüzde 6 ve ikinci altı ayı için yüzde 5 zam önerdi. Ancak sendikalar, bu teklifi yetersiz buldu ve yeni teklifler beklemeye başladı.

HAKEM KURULU SÜRECİ BAŞLAYABİLİR

Bugün yapılacak son toplantıda taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci devreye girecek. Bu kurul, toplu sözleşme konusunda nihai kararı verecek olan 11 kişilik bir heyetten oluşuyor. Hakem Kurulu, taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması durumunda ay sonuna kadar kararını açıklayacak.

MEMUR-SEN'İN TALEPLERİ

Yetkili konfederasyon olarak masada yer alan Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler halinde yüzde 35, 10 ve 15 artış talep etmişti. 2025 için ise yüzde 25 ve 15 zam talebinde bulunmuştu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yeni tekliflerde iyileştirici bir irade ve olumlu adımlar beklediklerini söyledi.

TÜRKİYE KAMU-SEN KATILMAYACAK

Öte yandan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle güçlük çeken kamu çalışanlarının taleplerinin masada müzakere edilmesi gerektiğini vurguladı. Ancak Kamu İşveren Heyeti ve sendikalar arasında sorunların çözümü için yeterli çabanın gösterilmediğini ifade etti. Bu nedenle Kahveci, son oturuma katılmayacaklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum