Emekli öğretmenden örnek davranış

Emekli öğretmenden örnek davranış

Emekli öğretmen Muammer Karan, kitap sevgisini aşılamak için açtığı kitap kiralama merkezinde 1 lira karşılığında 3 kitap kiralayandan 1 kitabın kira bedelini almıyor. 


Karan yaptığı açıklamada, öğretmenliği döneminde öğrencilerinin kitap okuması için sürekli çaba halinde olduğunu, emekli olduktan sonra da öğrencilerin kitaba ilgilerini artırmak ve okuma yazma alışkanlıklarını geliştirmek için 8 yıl önce kitap kiralama merkezi adı altında bir iş yeri açtığını söyledi. 
Bugüne kadar iş yerinde kitap okuma oranını artırmak için çeşitli yöntemler denediğini belirten Karan, en son 1 lira karşılığında kitap kiralamaya başladığını, üç kitap kiralayana da bir kitabın kira bedelini hediye ettiğini bildirdi. 
Kitapları müşterilerine 15 günlüğüne kiraladığını ifade eden Karan, ''Kampanyayı Türkiye'de kitap okumak isteyen ancak maddi imkansızlık yüzünden okuyamayanlar için başlattık. Alım gücünün zayıf ve kitapların pahalı olması öğrencilerin ellerini kollarını bağlıyor. Her ay 300'den fazla çeşitli kategorilerde kitaplar yayımlanıyor'' dedi. 
Çıkan her kitabı alarak öğrencilerin hizmetine sunduklarını anlatan Karan, şunları kaydetti: 
''Bizim bu kitap kiralama sisteminden herhangi bir çıkarımız söz konusu değil. Amacımız tamamen Türkiye'deki ve Konya'daki kitap okuma oranlarını artırmak. Okuyucularımızın ilgisine beğenisine her türlü kitabı sunuyoruz. Araştırma yapmak isteyen, yüksek lisans yapan, ilk ve orta okulda okuyan ve üniversite öğrencileri kitap kiralama merkezimizi ziyaret ediyorlar. Memleketlerine giden öğrenciler istedikleri kadar kitabı evlerine götürebiliyor.'' 
Üniversite öğrencisi Tuğba Çona, kitap merkezinden 6 yıldır kitap kiraladığını, bu şekilde bu güne kadar 150'ye yakın kitabı okuduğunu bildirdi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.