Emekli maşları bu tarihte zirveyi görecek! Konuşulan zam oranı çok büyük

Emekli maşları bu tarihte zirveyi görecek! Konuşulan zam oranı çok büyük

Türkiye'de alım gücünün düşmesinden en olumsuz etkilenenler emekliler. Emekli maaşlarına bu tarihte çok yüksek oranda zam yapılacağı iddia ediliyor.

Katıldığı bir programda konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, hükûmetin 2024 yerel seçimleri öncesinde emekli aylıklarına "eşi benzeri görülmemiş" bir zam yapacağı iddiasında bulundu. Hayat pahalılığı ve yükselen enflasyon nedeniyle tartışmalara neden olan yüzde 25 zam önerisi, uzman tarafından seçim stratejisi olarak değerlendirildi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, seçim öncesi dönemlerde sosyal güvenlik ve emekli aylıkları gibi konuların siyasetin merkezine yerleştiğini ifade etti. Erdursun'a göre, hükümetler bu konuda avantajlı bir pozisyonda bulunuyor; çünkü muhalefetin eleştirilerine karşı somut adımlar atarak seçim öncesi oy toplama fırsatı yakalıyorlar.

Erdursun, tarih boyunca Türkiye'de seçim öncesinde emeklilikle ilgili düzenlemelerin gündeme geldiğini hatırlattı. Özellikle 1999 depreminin ardından koalisyon hükümetinin yaş düzenlemesi getirerek seçimleri kaybettiğini ve daha sonraki yıllarda EYT yasasının çıkarıldığını belirtti. Bu durumun, seçim öncesinde sosyal güvenlik, emekli aylıkları ve emekli haklarının sıkça tartışıldığı bir süreç olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

Erdursun şöyle devam etti:

"Hükümetler bu konuda çok avantajlıdır. Muhalefet sadece söyleyebilir, elinden bir şey gelmez ama hükümetler bunu gerçekleştirir ve oy alırlar. Şu anda çok düşük emekli aylıklarını konuştukça, aslında hükümet bunun dillendirilmesini ve iyice böyle konuşulsun, hükümet sanki bu konuda çok kötüymüş gibi algı olsun ve birden rekor bir zam gelsin diye bekliyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum