Embriyoskop yöntemi

Embriyoskop yöntemi

Embriyoskop yöntemi

Tüp bebek tedavisinde embriyoskop yöntemiyle artık embriyolar her an incelenebiliyor. Embriyoskop, inkübatör içine yerleştirilmiş olan ve embriyoların fotoğrafını çekebilen sistemin genel adı. Normal şartlarda embriyolar, inkübatör (anne vücudunu taklit eden dolap) içerisinde bir kaç gün bekletilerek, en çok gelişeni - en sağlıklı olanı embriyolog tarafından tespit edilir ve anne adayına da o embriyolar transfer edilirdi. yle beraber embriyoların inkübatörden çıkarılmasına gerek kalmadan, verilen özel zaman aralıklarıylan fotoğrafının çekilip incelenmesi mümkündür. Ayrıca sistemin sahip olduğu bir yazılım ile de hangi embriyonun ne kadar geliştiği verisel olarak incelenmekle birlikte, grafiksel olarak da embriyolog ve doktorlara sunulabilmektedir.

Tüp bebek tedavisinde uzun yıllar boyunca test edilme fırsatı bulunan inkübatörler günden güne gelişmiş ve neredeyse anne vücuduyla bire bir taklit kabiliyetleri sağlanmıştır. İşte embriyoskop yöntemindeki soru işareti de tam olarak bu noktada karşımıza çıkıyor.
İçinde slikon devrelerin yer aldığı ve fotoğraf çekmek için embriyoya belirli süre ışık tutan bu sistemler acaba toksik madde yayarak, embriyonun gelişmesini tehlikeye sokmaktadırlar mı?

Bir çok tarafından kullanıma başlanan embriyoskop, oldukça pahalı bir ekipman olmakla birlikte, ailelerden çok embriyologların işine yaramakta ve embriyologların iş yükünü azaltarak çalışmalarına kolaylık sağlamaktadır. Aileler için henüz kanıtlanmış bir başarısının olmamasını da, zaten uzun yıllar tüp bebek sektöründe çalışmış bir embriyolog için sağlıklı ve sorunsuz gelişen bir embriyoyu tespit etmek zor olmayan birşeydir. Dolayısıyla büyük umutlarla ailelere yansıtılan bu haberler henüz başarı oranını net olarak arttıran yöntemlerden uzakta kalmakta ve hem gelişmesi hem de daha çok test edilmesi gerekmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.