Elektrikli otomobil satışlarının 2024'te vites yükseltmesi bekleniyor

Elektrikli otomobil satışlarının 2024'te vites yükseltmesi bekleniyor

Veriler ve gelişmeler, dünyada da yaygınlaşmakta olan elektrikli ve hibrit otomobillerin, Türkiye otomobil pazarından aldığı payın yükselmeye devam ettiğine ve daha da yükseleceğine işaret ediyor.

Türkiye'deki "yeşil otomobillerin" yolculuğu, yükselen ivmeyle gelişmeye devam ediyor. Avrupa ve Asyalı birçok marka, daha önce duyurusunu yaptığı iddialı modellerini yıl içinde Türkiye pazarında da satışa sundu. Elektrikli otomobillerin yanı sıra elektrikli mobilitenin bir diğer parçası olan hibrit motorlu otomobillerin sayısı da giderek artıyor. Yapılan anket çalışmaları da elektrikli araçlara ilişkin satın alma ilgisinin oldukça yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Elektrikli otomobillerin payı yüzde 7,1'e ulaştı
AA muhabirinin Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinden (ODMD) derlediği verilere göre, Türkiye otomobil pazarında benzinli otomobil satışları 561 bin 53 adetle yüzde 66,7 paya sahip olurken, dizel otomobil satışları 121 bin 511 adetle yüzde 14,4 pay aldı. Oto gazlı otomobil satışlarının payı da 9 bin 247 adetle yüzde 1,1 oldu.

Hibrit otomobillerin pazardan aldığı pay, 89 bin 13 satışla yüzde 10,6 olarak kayıtlara geçerken, elektrikli otomobil satışlarının payı ise 60 bin 101 adetle yüzde 7,1 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye'de faaliyet gösteren otomotiv markalarının üst yöneticileri, elektrikli otomobil pazarına ilişkin 2023 değerlendirmelerini ve 2024 öngörülerini AA muhabiri ile paylaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.