Elektrik Kesintilerinden Bıkan Vatandaşlar Eylem Yaptı

Elektrik Kesintilerinden Bıkan Vatandaşlar Eylem Yaptı

Mersin'de elektrik kesintilerinden bıkan mahalle sakinleri, yüklenici firmayı protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar sloganlar atarak Atatürk Evi önüne geldi. Dövizler açan ve sloganlar atarak elektrikle ilgili sorunlarını...

Mersin'de elektrik kesintilerinden bıkan mahalle sakinleri, yüklenici firmayı protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar sloganlar atarak Atatürk Evi önüne geldi. Dövizler açan ve sloganlar atarak elektrikle ilgili sorunlarını dile getiren vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.

    Vatandaşlar adına açıklama yapan Turgay Bakan, "Özellikle Çay, Çilek, Özgürlük, Kazanlı, Karacailyas, Karaduvar, Yeni Pazar, Siteler, Gündoğdu, Halkkent, Güneykent, şehir merkezi ve adını sayamadığımız bir çok bölgede her gün defalarca yapılan ve saatlerce süren elektrik kesinlerinin sebebinin 'trafoların yetersizliği' olduğunu kabul eden Enerjisa, bu trafoları yenilemesi gereken kurumda kendisi olduğunu yoksa bilmiyor mu? diye sordu.

    "Enerjisa'nın yüksek gerilim hatlarını zengin muhitlerde yerin altına döşemişken özellikle Çilek ve Çay mahallelerinde insanların çıplak elektrik kablolarıyla yaşamayı uygun görenlerin vicdanları da yerin altında döşeli mi kaldı?" diyen Bakan, "Aldığınız fahiş ücretlere rağmen insanların ölümüne sebep olan alt yapı eksikliğini varoşlara ne zaman tamamlayacaksınız. Voltaj dengesizliğiniz yüzünden onbinlerce kişinin elektronik, beyaz eşya, televizyon, bilgisayar, klima gibi arızalanan ürünlerinin ödemesini yapacak mısınız. Kesintiler yüzünden esnafa verdiğiniz zararı nasıl karşılayacaksınız. İş para almaya gelirken gayet gaddar olan şirketiniz, iş hizmete gelince neden kaplumbağa gibi davranıyor. Genel elektrik kesintilerinde ALO 186 elektrik arıza hattının bu kadar meşgul olmasının sebebi sizin beceriksizliğinizi göstergesi değil de nedir." şeklinde konuştu.

    Sorunların çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini anlatan Bakan şunları kaydetti: "Enerjisa'ya imzalarımızla ve şikayet dilekçelerimizle defalarca durumu bildirmemize rağmen, bu durumu kulak arkası eden şirket yetkililerinin bölgeye yapmak zorunda olduğu bu yatırımları yapacağından umudumuz kalmadığından başta hükümetimiz olmak üzere Mersin'e, Mersinliye hizmeti kendisine görev bildiğine inandığımız Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'ndan yardım bekliyoruz. Gereğinin yapılmasını önemle arz ediyoruz."

    Vatandaşlar açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.