‘Elektriğin zamlanmasıyla  çiftçiler zarar ediyor’

‘Elektriğin zamlanmasıyla çiftçiler zarar ediyor’

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş tarımsal sulamada kullanılan elektriğin zamlanmasıyla, çiftçilerin zarar etme noktasına geldiğini belirtti.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş tarımsal sulamada kullanılan elektriğin zamlanmasıyla, çiftçilerin zarar etme noktasına geldiğini belirtti.

KDV’NİN YÜZDE 1’E ÇEKİLMESİ GEREK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan Bektaş, elektriğin zamlanmasıyla üreticilerin maliyetlerin arttığını söyledi. Bektaş, “Tarımsal sulama amacıyla kullanılan elektriğe yapılan yüzde 30’luk zamla birlikte çok düşük karlarla üretim yapan çiftçilerimiz zarar etme noktasına gelmiştir. Her ne kadar tarımsal sulama amaçlı kullanılan elektriğe yönelik bir teşvik uygulaması olsa da, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmayan çiftçileri kapsamaması ve teşvikten yararlanmak için yürütülen işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle verimli bir teşvik programı olduğunu söylemek mümkün değil. Tarımın sürdürülebilir olması, yurttaşlarımızın gıdaya uygun fiyata ulaşabilmesi için tarımsal sulama amacıyla kullanılan elektriğe yönelik daha kapsamlı bir şekilde teşvik programı oluşturulması ve yüzde 8 olarak uygulanan KDV’nin yüzde 1’e çekilmesi gerekmektedir” dedi.

Hükümet 1 Temmuz’da tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30 zam yapmıştı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.