Elçi: Demokrasi Ve İnsan Hakları Mücadelemiz Devam Edecek

Elçi: Demokrasi Ve İnsan Hakları Mücadelemiz Devam Edecek

Diyarbakır Baro Başkanlığı'na ikinci kez seçilen Tahir Elçi, demokrasi ve insan hakları mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Elçi, “ İki yıllık görevden sonra tekrar ikinci yıl için göreve seçilmemiz, toplumun tüm kesimlerine güven...

Diyarbakır Baro Başkanlığı'na ikinci kez seçilen Tahir Elçi, demokrasi ve insan hakları mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Elçi, “ İki yıllık görevden sonra tekrar ikinci yıl için göreve seçilmemiz, toplumun tüm kesimlerine güven veren Diyarbakır Barosu’nun duruşundan kaynaklanıyor.” dedi.

Diyarbakır Barosu 44. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonucu mevcut başkan Tahir Elçi, yeniden seçildi. Kayapınar ilçesindeki Cegerxwin Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurulda baro başkanı Elçi, avukat Feride Laçin ve avukat Sinan Tanrulu yarıştı. 875 baro üyesinden 677 avukat oy kullandı. Oyların yüzde 60’ına tekabül eden 373 oy alan avukat Tahir Elçi, yeniden başkanlığa seçildi. Baro seçimlerinin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini anlatan Elçi, “ Diyarbakır Barosu öteden beri demokrasi ve insan hakları üstünlüğü mücadelesinde etkili bir baro olmuştur. Bir yandan mağdurlara hak arayanlara etkili bir hukuk yardımı sunarken aynı zamanda sivil toplum kuruluşu olarak toplumun adalet mücadelesi ve sosyal sorunların çözümünde de her zaman yer almıştır.” dedi.

Diyarbakır Barosu’nun bir yandan hakları ihlal edilenler için mücadele verirken diğer yandan Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü konusuna katkı sunmaya devam edeceğini anlatan Elçi, “İki yıllık görevden sonra tekrar ikinci yıl için göreve seçilmemiz toplumun tüm kesimlerine güven veren Diyarbakır Barosu’nun duruşundan kaynaklanıyor.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.